Святкові події

Як відбувся найбільший гастрономічний фестиваль осені в Україні – Свято Сиру і Вина

На минулих вихідних у Львові відбувся найбільший гастрономічний фестиваль осені в Україні – Свято Сиру і Вина. Цьогоріч у Ярмарку сирів та вин участь взяла рекордна кількість учасників – понад 70 великих виробників, імпортерів та фермерів. На фестивалі також представили регіональні органічні продукти – відбувся ярмарок «Смак українських Карпат» – повідомляє .

Як зазначив організатор Свята Сиру і Вина Андрій Сидор, незважаючи на вибори, охочих відвідати фестиваль виявилось чимало.

«Цікавість до Свята Сиру і Вина зростає з кожним роком. Напередодні проведення фестивалю до нас в офіс надходили численні дзвінки та повідомлення від охочих відвідати захід. Це пари, сім’ї, туристичні групи… Цікавою була динаміка гостей свята – в п’ятницю та суботу було багато туристів з різних куточків України. Однак, у неділю, незважаючи на вибори, переважали львів’яни», – повідомив Андрій Сидор.

За його словами, цьогорічне Свято Сиру і Вина відвідало понад 15 тисяч гостей і кожен з них долучився до соціальної акції. Гривня із кожного вхідного квитка на фестиваль буде скерована на оснащення кардіологічного профілю педіатричного відділення ЛОДКЛ «Охматдит». Відтак, протягом трьох днів Свята організаторам вдалось зібрати 15 450 грн.

Традиційно Свято розпочалось із відкриття Великої давильні винограду. Організатори заходу запросили відомих львів’ян почавити тонну винограду ногами, щоб наступного року виготовити з нього фестивальне вино. Ця виноградна атракція перетворилась для львів’ян та гостей міста у гарну традицію, без якої вже не уявляють Свята.

Цього року Велику давильню винограду відкривали: народний депутат України Лев Підлісецький, власник унікального фермерського господарства D’Elise Бернар Віллем, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort Євгеній Сушко, організатор «Свята Сиру і Вина» та директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор, партнер адвокатського об’єд­нання Arzinger, голова правління Європейської бізнес асоціації Маркіян Мальський, організатор львівського тижня моди Петро-Нестеренко Ланько та маркетолог ТМ «Сільпо» Ольга Клюс.

Невід’ємною частиною проведення кожного Свята є відзначення Дня Сирника. Усіх гостей пригощали понад 50-кілограмовим львівським сирником.

Особливими заходами Свята Сиру і Вина стали винні дегустації від ТМ «Інкерман» та дегустації кавового вина у свічковій кав’ярні «Домініканес» (пл. Музейна, 1).

Також в рамках Свята відбувся показ сучасної української вишиванки та одягу із винних корків «Wine cork style». Унікальні роботи презентував автор і дизайнер Сергій Ткачук.

Чудові картини можна малювати не тільки фарбами, а й вином. Під час фестивалю львівські художники писали картини вином. В рамках Свята відбулось інтернет-голосування за найкраще полотно. Перемогу здобула автор пейзажу Львова Тетяна Бучковська.

Місце зустрічі справжніх гурманів – Свято Сиру і Вина у Львові! Організатори чекають усіх 21-23 жовтня 2016 року.

Організатор фестивалю: компанія «ДікАрт».

Голос Сокальщини на GoogleNews