Не треба відмовлятися від солодкого повністю, але варто знизити кількість доданого цукру
Щоб зберегти здорове серця, щоб знизити ризик діабету, щоб підтримувати здоровий метаболізм і високий рівень енергії, важливо контролювати споживання цукру. Не відмовлятися від нього зовсім, але і не зловживати. Але як злізти з «цукрових голки» і не зриватися? Спробуйте ці кілька маленьких хитрощів, які допоможуть є менше цукру і не страждати.
Їжте вівсянку
Вівсянка допомагає знизити рівень цукру в крові, наповнює нас клітковиною і допомагає довше залишатися ситим, але тільки за однієї умови: вона повинна бути приготована з мінімально оброблених пластівців. Швидкорозчинні каші, мюслі і тім більше готові пластівці — все це тільки зашкодить нашому здоров’ю. Варіть кашу з пластівців або навіть цільних зерен, додайте в неї сухі або свіжі фрукти — і все буде в порядку.
Зробіть питну воду смачніше
Самий головний ворог бажаючих відмовитися від зайвого цукру — солодкі напої. Якщо вам важко відразу перейти на питну воду, додайте до неї шматочки цитрусових, м’яту, огірки або ягоди — вийде чудовий освіжаючий напій, який не тільки вгамує спрагу, але і допоможе підтримати здоров’я.
Їжте фрукти
Глюкоза — необхідний паливо для нашого мозку, і якщо ми хочемо залишатися енергійними і продуктивними, ніяк не вийде повністю відмовитися від солодкого. Але замість цукерок чи тістечок краще їсти фрукти — сухі або свіжі. Фруктовий цукор набагато безпечніше і до того ж він знизить тягу до солодкого.
Відмовтеся від соусів
Готові соуси, майонез, кетчуп і заправки для салату — буквально перенасичені доданим цукром. Відмовтеся від них хоча б на деякий час — і самі відчуєте різницю.
Їжте натуральні йогурти
Йогурт, особливо грецька — відмінний продукт, з яким варто починати свій день. багато білка, молочні жири — все це допомагає нам швидко насичуватися і відчувати себе добре до самого обіду. Але солодкі йогурти небезпечні, а «натуральні» можуть здатися нудними. Що ж робити? Спробуйте додавати свіжі фрукти і ягоди — це і смачно, і корисно.
Переходьте на чорний кава
Чим більше цукру і молока у вашій кава, тим менше в ньому користь і більше небезпеки для вашого здоров’я. Пийте натуральну кава без цукру і солодких сиропів і пам ” ятайте, що в одному стаканчику солодкого кавового напою калорій може бути стільки ж, скільки у великій порції