Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Насіння амаранту – сорти, склад і застосування в кулінарії

Амарант – представник сімейства однорічних рослин, лікувальні властивості якого були виявлені ще в період зародження і розвитку перших цивілізацій. Насіння амаранту активно використовуються в наші дні. Вони відносяться до категорії Суперфуд – натуральних і екологічно чистих продуктів з підвищеним вмістом корисних для людини вітамінів і мікроелементів.

Види амаранту

Інтернет-магазин NutsBox пропонує насіння амаранту за найнижчими цінами на ринку України. Щоб купити продукт, досить вказати вагу насіння і адреса для їх доставки. Оплатити покупку можна під час отримання товару або перекладом на карту Приватбанку.

Всього науці відомо близько 100 різних сортів амаранту. Між собою вони діляться на 3 основні категорії: овочеві, силосні і декоративні. На відміну від перших двох, декоративні види рослини виділяються більш привабливим зовнішнім виглядом, проте в їх складі не міститься тієї кількості мікроелементів, що і в харчових сортах.

Серед тих видів, які можна вживати в їжу, потрібно виділити:

З давніх-давен в якості зернових культур люди вирощують хвостатий і багряний амарант. Найпопулярніший з декоративних – триколірний сорт. Його червоно-жовте листя і яскраві квіти здатні прикрасити будь-який прибудинкова ділянка.

Склад насіння амаранту

Насіння цієї унікальної рослини виділяються збалансованим складом, в якому міститься висока концентрація білків і амінокислот. Велика кількість клітковини дозволяє вживати продукт в якості добавки до дієтичного та спортивного меню. Завдяки харчовим волокнам людина отримує відчуття ситості і заряд енергії, необхідний для продуктивної роботи протягом дня.

Серед інших важливих компонентів в складі продукту потрібно виділити:

Потрапляючи в організм, ці речовини стимулюють клітинну регенерацію і нормалізують роботу серця. Вітаміни та мінерали, що містяться в складі насіння, запобігають розвитку ожиріння і атеросклерозу.

Застосування насіння в кулінарії

Амарант виділяється приємним смаком і ніжним ароматом. Через здатність нормалізувати травлення, продукт часто включають до складу дитячого харчування. Крім того, кулінари радять додавати насіння в маринади, соуси і салати.

Амарант часто використовується для приготування домашньої випічки. Він допомагає посилити смак кексів, запіканок і пиріжків. Крім того, він добре поєднується з м’ясом.

Exit mobile version