Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Смачні оладки з куркою і беконом – готуємо разом

В рецепті оладок ми не використовували яйця – спеціально для тих, хто страждає непереносимістю цього продукту

 

Інгредієнти

Борошно кукурудзяне 3 Столові ложки
Курка (грудка) 375 Грамів
бекон 100 Грамів
Молоко 350 Мілілітрів
Шавлія 1 Їдальня ложка
Гірчиця зерниста 1/2 Їдальні ложки
рукола Пучок

Спосіб приготування

  1. Крупно наріжте смужки бекону, курячі грудки наріжте невеликими кубиками.
  2. Для соусу розігрійте середніх розмірів каструлю на середньо-сильному вогні обсмажте бекон протягом 3-5 хвилин до золотистого кольору. Помішуючи, додайте куряче м’ясо і обсмажуйте протягом 5 хвилин до підрум’янення.
    Розведіть кукурудзяне борошно невеликою кількістю молока, перемішайте до зникнення грудок. Перелийте в каструлю з курячим мясом, додавши молоко, що залишилося і гірчицю. Доведіть до кипіння, помішуючи, поки соус не загусне, і потримайте кілька хвилин на слабкому кипінні до готовності курки. Додайте шавлія, перевірте на сіль і перець.
  3. Приготуйте тісто для оладок. Борошно, розпушувач і щіпку солі просіяти у велику миску. В окремій ємності змішайте молоко, рослинне масло і розтоплене вершкове. Розведіть отриманою сумішшю сухі інгредієнти і змішайте віночком в досить густе тісто.
  4. Розігрійте велику сковороду з антипригарним покриттям, змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Ложкою викладайте тісто на сковороду, щоб вийшли оладки діаметром близько 9 див. Печіть на невеликому вогні протягом 3-5 хвилин, потім переверніть і печіть ще 2 хвилини з іншого боку. Перекладіть оладки на тарілку, накрийте фольгою, щоб не охолоджувались. Спечіть 12 штук.
  5. Підігрійте соус. Викладіть оладки гіркою на порційні тарілки, чергуючи кулями соусу і руколи.
Exit mobile version