Кава вже давно вважається напоєм №1 в світі. Переоцінити його значимість дуже важко. І якщо ви не хочете пити розчинну каву, який мало має спільного з натуральним, то повинні вибрати відповідну кавоварку. Сьогодні використовується кілька видів такої кухонної техніки для приготування кави. У цьому огляді ми розповімо про кожен з них.
Електротурки
Відкриває наш огляд видів кавоварок – електротурка. Цей прилад прийшов на зміну звичайній турці, за допомогою якої напій вариться на кухонній плиті. Є моделі з автовимикачі. Досить налити в них воду, насипати мелені зерна і зайнятися своїми справами. Коли напій буде готовий, електротурка вимкнеться, а приміщення наповниться неповторним ароматом. Цей прилад має наступні переваги:
- Виходить напій, який не поступається кави зі звичайної турки.
- Електротурки, оснащені автоматичним вимикачем, використовувати дуже зручно.
- Прилад економічний у роботі і не вимагає витратних матеріалів (фільтрів, таблеток для чищення і т. П.).
- Можна використовувати не тільки для приготування кави, але і для кип’ятіння води.
Електрична турка має безліч переваг, але якщо вам потрібно зварити напій на кілька людей, то доведеться використовувати декілька заходів. Також потрібно розуміти, що це турка. А значить ви отримаєте напій з гущею.
Краплинні кавоварки
Кухонні прилади такого типу здатні приготувати смачний гарячий напій. Це найдоступніший тип кавового обладнання на р
- Здатний розкрити смак практично будь-якого меленої кави.
- Більшість моделей мають можливість регулювання міцності.
- Зміна фільтра проводиться через дуже тривалий проміжок часу.
- Підтримує напій в теплому вигляді кілька годин.
Принцип дії крапельної кавоварки простий. Але потрібно розуміти, що така техніка готує тільки американо. Якщо ви любите еспресо або капучіно, цей тип не для вас.
Гейзерні кавоварки
Даний тип ємності для приготування кави був придуманий в 30-ті роки в Італії. Пари закипає води проходять через фільтр з меленою кавою, встановлений у верхній частині приладу. Отриманий напій схожий зі смаком з кавою з крапельної кавоварки. Перевагою цього типу є:
- Доступність. Навіть електричні різновиди коштують дешево.
- Відсутність осаду. Фільтр не допускає проходження через нього до 99% гущі.
- Автентичність. Більшість італійців вважають, що готувати каву можна тільки в гейзерній кавоварці.
З недоліків відзначимо лише те, що не кожна ступінь помелу підходить для такого кухонного приладу.
Ріжкові (Еспрессо) кавоварки
Цей тип кавоварок для будинку допоможе приготувати справжній еспресо. Деякі моделі мають вбудований капучинатором. Для приготува
Серед переваг варто цього типу кавоварки варто відзначити:
- Тільки таким чином можна приготувати «справжній» еспресо.
- Напій можна приготувати за 30 секунд.
- Велика модельна доступність на ринку.
Ріжкова кавоварка вимагає регулярного очищення від накипу. Коштують дорожче всіх вищеописаних.
Автоматичні еспресо-машини
Саме дороге кавове устаткування на ринку. Засипаємо зерна в спеціальний відсік. Вони проходять процедуру помелу і переходять до відділу, де під високим тиском пара готується смачний і ароматний напій.
Серед переваг еспресо-машин потрібно відзначити:
Робота повністю в автоматичному режимі.
Виходить дуже смачний і насичена кава.
Є можливість приготування капучино.
Головний недолік – дуже висока ціна.
Чалдові кавоварки
Принцип дії для приготування кави схожий на технологію Рожкової кавоварки. Чалд – це одноразова порція, що має упаковку. Деякі виробники комбінованих кавоварок додали в свої моделі можливість використання чалдах, як повідомили нам в магазині кавового обладнання domkofe.com.ua.
- До переваг відноситься простота і зручність використання.
- Велике розмаїття смаків і доступність.
Що стосується недоліків, то до них відноситься вартість упаковок. Вона трохи дорожче, ніж мелену каву.
Капсульні кавоварки
Коли ми говоримо про види і типи кавоварок, то не можна не відзначити найсучасніший з них – капсульну кавоварку. У такий прилад вставляється вакуумна упаковка з меленою кавою. Спеціальний механізм прориває упаковку і пропускає через її вміст пар. Виходить дуже смачний і ароматний напій.
До переваг капсульної кавового обладнання відноситься:
- Доступність апаратів і капсул.
- Простота використання і обслуговування.
Головний недолік – дуже висока ціна.
Чалдові кавоварки
Принцип дії для приготування кави схожий на технологію Рожкової кавоварки. Чалд – це одноразова порція, що має упаковку. Деякі виробники комбінованих кавоварок додали в свої моделі можливість використання чалдах, як повідомили нам в магазині кавового обладнання domkofe.com.ua.
- До переваг чалдах відноситься простота і зручність використання.
- Велике розмаїття смаків і доступність.
Що стосується недоліків, то до них відноситься вартість упаковок. Вона трохи дорожче, ніж мелену каву.
Капсульні кавоварки
Коли ми говоримо про види і типи кавоварок, то не можна не відзначити найсучасніший з них – капсульну кавоварку. У такий прилад вставляється вакуумна упаковка з меленою кавою. Спеціальний механізм прориває упаковку і пропускає через її вміст пар. Виходить дуже смачний і ароматний напій.
До переваг капсульної кавового обладнання відноситься:
- Доступність апаратів і капсул.
- Простота використання і обслуговування.
У такий кавоварки є тільки один недолік – дуже висока ціна капсул. Особливо при порівнянні з вартістю розміщеного в них меленої кави.