Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Як правильно заварити трав’яний чай

Коли ми говоримо або чуємо про чай, то перша асоціація у нас пов’язана з чорним або зеленим чаєм. Але ж є ще й трав’яні, хоча по суті, чайного листя там немає. Це дуже корисна і різноманітна група чаю. Він може бути липовим, м’ятним, черносмородиновим, ромашковим, з шипшиною, суничним, імбирним і т.д. Купити його можна як в магазині, так і в аптеці, або зробити самим. Найчастіше люди вважають, що їх треба вживати для пиття при якихось захворюваннях або недугах. Так, при застуді допоможе і зігріє липовий, чорносмородиновий, ромашковий і ін. Чай. Але ж багато хто з них можна вживати в їжу щодня, можна зробити смачний і корисний напій скомбінувавши кілька трав, що посилить його смак, аромат, створить неповторний букет запаху і смаку. Можна додати шматочки фруктів, до речі такі чаї з різноманітними травами з додаванням шматочків фруктів є в продажу.
Трав’яні чаї дуже корисні, кожен з них має певний лікувальний ефект, вони містять в своєму складі багато різних корисних вітамінів і мікроелементів, а ще одним їхнім плюсом є відсутність кофеїну. Тому його сміливо можуть пити діти і люди похилого віку.

Так, наприклад, липовий чай, або з шипшиною або з чорною смородиною завдяки наявності вітаміну С допоможе при авітамінозі, застуді, зміцнить імунітет, заспокоїть і зігріє в холодну пору року. Ромашковий чай має протизапальну, заспокійливим ефектом. М’ятний – приємним ароматом, заспокоює, знімає нервову напругу, втамовує спрагу, знижує рівень чоловічих гормоном в організмі, що досить актуально для багатьох жінок. Імбирний – підвищує імунітет, розріджує кров, зміцнює серцевий м’яз і судини, виводить токсини і ін.

Як же правильно заварити і пити такий чай?

Заварювати чай, щоб користь від нього була максимальною треба не окропом, а трохи остигнула водою (95 О С) і дати настоятися 5-10 хвилин. Природно, що для кожного його виду є свої особливості заварювання, які як правило можна прочитати на упаковці. Чай з шипшиною потрібно заварювати в термосі (співвідношення шипшини і води 1/10), тоді він добре настоїться і буде теплим протягом усього дня. Також не маловажним і навіть основним фактором якісного і корисного напою є якість використовуваної питної води. Для ідеального чаю вам підійде чиста вода вода, що доставляється компанією «MyWater».

Також не варто зупинятися на одному виді цього корисного і ароматного напою, міняйте їх і природно, як і в усьому, так і з кількістю чаю потрібна поміркованість – не переборщіть з кількістю, пам’ятайте, що це все-таки теж ліки.

Пити трав’яний чай треба в спокійній розслаблюючій обстановці; – зручно влаштуйтеся в кріслі або на дивані. позначайте про щось хороше, насолодитеся теплом, смаком і запахом цього чарівного напою. Відпочиньте від суєти і повсякденних проблем, подаруйте собі кілька хвилин тиші, спокою і релаксу.

Exit mobile version