Банани — від судом, брокколі — для серця, а червоний перець — для здорових ясен!
Застуда, хвороби ясен, стрес і ще 6 хвороб, які лікують овочі та фрукти
Ми всі чули про користь овочів і фруктів для нашого здоров’я, як саме вони допомагають і від яких хвороб лікують? Ми зібрали 9 найкорисніших — розповідаємо, при яких недугах смороду допоможуть.
Брокколі і локшина соба — для захисту серця
Бляшки, які «забивають» стінки артерій і викликають захворювання серця та судин, це результат окислення «поганих» частинок холестерину ЛПНЩ. Щоб боротися з ними, організму потрібні особливі антиоксиданти — рутин, яких багато в локшини соба. А для того, щоб ці антиоксиданти працювали ще ефективніше, необхідний вітамін С, яким багата, наприклад, капуста броколі. Так що готуйте на обід локшину соба з брокколі і шматочками курячого філе — і бережіть своє серце!
Цибулю і нут — для енергії
Залізо — мікроелемент, що відповідає за доставку кисню до клітин. Якщо заліза мало, ми відчуваємо втому, запаморочення і швидко втомлюємось. Можна приймати вітаміни і добавки, а можна їсти більше бобових (наприклад, нуту) — і обов’язково додавати до них цибулю або часник. Адже сполуки сірки, якими багаті овочі, допомагають кращому засвоєнню заліза і цинку.
Тофу і перець чилі — проти запалення
Запальні процеси, які утворюються в нашому організмі, надавати під загрозу здоров’я серця і судин, можуть бути причиною розвитку серйозних захворювань — аж до злоякісних пухлин. А їх головне підступність у тому, що протягом довгого часу вони можуть протікати у прихованій формі. З’єднання єднання геністеїн, яким багаті соєві продукти (наприклад, тофу), можуть зменшувати запалення і навіть зовсім припиняти процес — але для кращого ефекту необхідний антиоксидант капсаїцин, якого особливо багато міститься в перці чилі або халапеньо. Одна порція тофу з перчиком в тиждень — відмінна профілактика запалень!
Червоний перець і томати — для захисту ясен
Перший ознака нестачі вітаміну С — занадто легкі ушкодження шкіри, тривале загоєння ран і кровоточивість ясен. Щоб запобігти цю неприємність, намагайтеся їсти більше червоного перцю, листового салату, капусти, томатів і, звичайно ж, цитрусових.
Сочевиця — від хронічної втоми
Недолік енергії і життєвих сил може бути викликано нестачею у вашому раціоні фолата, вітаміну групи В, якого багато в зелених овочах, а також бобових — гороху, квасолі, спаржі і сочевиці.
Зелені овочі — від застуди
Ще одна ознака нестачі свіжих овочів у раціоні — підвищена схильність до застуд. Вашій імунній системі не вистачає вітаміну С — і допомогти тут можуть як цитрусові фрукти, так і зелені овочі. Регулярно!
Кукурудза — для хорошої пам’яті
Лютеїн — живильна речовина, яка допомагає нам краще засвоювати нову інформацію, також довше зберігати її в пам’яті. Його багато в моркві, брокколі, кукурудзу, помідори, листової зелені. Спробуйте додати ці овочі в свій раціон, якщо відчуваєте, що останнім часом стали гірше вчитися чи відчуваєте проблеми з пам ” яттю. Повинно допомогти!
Чорниця та інші ягоди — від стресу
Стрес — є ємна частина нашого життя, але дуже важливо навчитися з ним справлятися, адже однією з відповідей організму на пережитий стрес стає запальний процес. Тому так важливо, щоб у раціоні постійно були присутні продукти, багаті такими протизапальними властивостями, як антиоксиданти, поліфеноли і каротиноїди. Всі вони містяться у різних овочах і фруктах, але більше всього — в ягодах.
Банани і кавун — від м язових судом
Важливий мікроелемент, здатний запобігти поява м язових судом — це калій. Особливо важливо, щоб його багато було у вашому раціоні, якщо ви багато займаєтеся спортом або часто буваєте на вулиці в жарку пору року. Крім того, калій необхідний для нормальної роботи серця. А найпростіший спосіб заповнити щоденний дефіцит калію — їсти банани. В одному середньому плоді міститься близько 420 мг калію.