Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Чи можна суші дітям?

Не так давно світ завоювала дуже цікава та незвична страва японського походження – суші. Сьогодні роли подають у будь-якому місті в багатьох країнах світу. Ви можете замовити суші сети у Львові, Києві, Харкові та інших містах України. Цей делікатес настільки популярний, що до суші-барів та ресторанів японської кухні ходять усією родиною. Але перед турботливими батьками постає питання: «Чи можна дітям їсти суші, адже їх часто готують майже з сирої риби?». Розгляньмо це питання більш детально.

На що потрібно звернути увагу?

Організм дитини дещо вразливіший та чутливий до незвичних видів їжі, тому батькам слід враховувати ці особливості, замовляючи їжу. Насамперед варто уникати наступних продуктів:

Замовляючи дітям роли, намагайтеся обирати ті з них, де відсутні ці продукти. Маленьким гурманам будуть до вподоби солодкі роли. Вони більш корисні ніж звичайні солодощі, проте дуже схожі на оригінальні суші. Маленькі діти навіть не помітять різниці.

Чи є користь від споживання ролів?

В Японії діти змалечку починають їсти морепродукти та суші. Через те, що риба є невід’ємною частиною японської кухні, жителі країни можуть похвалитись винятковим здоров’ям та довголіттям. Серед них багато довгожителів та майже нема людей з надлишковою вагою. Усе це говорить про те, що споживання ролів не шкодить здоров’ю дітей та дорослих.

До складу японського делікатесу входять три основні інгредієнти. Кожен має свої корисні властивості та смакові показники:

  1. Рис. Це здоровий та поживний продукт. Дітям він буде корисний бо не є калорійним та не містить холестерину. Крім того, він багатий на вуглеводи та калій.
  2. Морепродукти. Дітям якісна риба буде тільки на користь, бо вона містить унікальні мінерали та мікроелементи. Морепродукти також містять необхідні організму фосфор та жирні кислоти Омега-3.
  3. Соус. Суші традиційно подають з гострим японським хріном васабі. Він корисний для організму дорослої людини, бо вбиває шкідливі бактерії. Але не бажано давати його дітям, бо соус дуже гострий й може нашкодити кишківнику.

Важливим також є те, в яких умовах була приготована страва та які продукти були використані. Якщо рибу зберігають з порушенням санітарних норм або температурного режиму, то вона швидко псується та в ній можуть завестись небезпечні мікроорганізми. Страва, приготована с несвіжих продуктів або з порушенням санітарних умов, стає небезпечною не тільки для дітей, але й для дорослих, тому обирайте лише ті заклади, які мають гарну репутацію та позитивні відгуки відвідувачів.

«Джерело: sushi-do.lviv.ua»

Exit mobile version