Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Келихи для діжестіва

Діжестівом називають міцне спиртне, яким завершують вечірню або обідню трапезу. Напій повинен володіти багатим букетом, глибоким, виразним смаком. Прийнято підносити його в келихах невеликого розміру, їх так і називають – діжестівние. Для яких видів алкоголю підходить такий посуд і яку вона має форму – розповімо в статті!

Як виглядає діжестівний келих

Келих для дижестива своєрідний. Йому надають тюльпанообразная форму з чашею, яка розширюється внизу і звужується вверху. Цікаво, що верхні краї злегка розходяться, що з вигляду подібний до розпускати бутона. Підстава підтримується вишуканою тонкою ніжкою. Обсяг ємностей невеликий, обмежується 120-200 мл.

В таких ємностях чудово проявляють себе міцні напої, що володіють витонченим букетом, наприклад коньяк https://alcoparty.com.ua/category/konjak/. У широкій основі фокусуються всі аромати, які потім направляються вгору через вузьке горлечко. Тут їх потенціал розкривається на повну. Спиртові випаровування усуваються завдяки великій відстані від денця до кромки судини. Характерне виконання країв склянки розносить вміст таким чином, щоб воно поступово поширювалося на мові.

Існують келихи, формою дуже нагадують діжестівние:

Що подають на дижестив

Тюльпанообразной тонкостінні келихи призначені для дегустації міцного витриманого алкоголю. До такого відноситься:

Як дижестива також використовують кріплені вина, хоча для них існують спеціальні ємності. Так, херес розливають в конусоподібні чарки, щоб позбутися від спиртуозності. Необов’язковою, але можливої, є подача рому, текіли. Раптом лікарнях склянок у вас не знайдеться, то в келихах форми тюльпана можна піднести деякі різновиди лікарів ( “Лімончелло”, “Амаретто”). Абсолютно точно не варто подавати в згаданій посуді тихі вина і шампанське. Вони просто не зможуть проявити букет, смак вмісту.

Exit mobile version