Коптильні є одними із найстаріших у світі гриля. Він використовується для приготування та копчення їжі, смаженої на грилі, протягом кількох годин. Для цього зазвичай використовують шматки м’яса з високим вмістом жиру. Коптильні топляться дровами або вугіллям і мають ідеальну форму для рівномірного розподілу диму навколо м’яса та забезпечення пристрою теплом і ароматом. Їжа всередині не знаходиться безпосередньо над вугіллям або полум’ям і тому готується м’яко.
Раніше цю техніку використовували в земляних ямах. Завдяки багатьом годинам, за які їжа встигає увібрати спеції та аромати, м’ясо стає ніжним, ароматним і незрівнянно смачним.
На що слід звернути увагу купуючи коптильню?
- Велике значення і важливу роль відіграє місце, де ви хочете її використовувати та поставити. Бажано, щоб у вас був великий сад, адже чим більше простору та кращий захист від непогоди, тим довше коптильня залишатиметься гарною.
- Вугілля для коптильні не використовується щодня, тому має бути гарне місце, де ви можете його зберігати.
- Коптильний гриль добре протистоїть впливу навколишнього середовища, але ви повинні спочатку подумати про те, куди він зрештою потрапить.
- Коптильня може працювати на деревному вугіллі, але вона не має такого шарму, як коли продукти готуються на чистій деревині. По суті, ви можете топити його деревним вугіллям, але він призначений для використання деревини як палива. Тому вугільний гриль не завжди слід топити дровами.
- Якщо вам потрібно почистити вугілля з коптильної решітки, слід стежити, щоб залишки попелу не розмокли. Якщо зола, залишки деревини або деревного вугілля намокнуть, можуть утворитися грудки, а якщо пристрій не використовувати протягом тривалого часу, маса почне пахнути.
Як знайти правильну коптильню для себе?
Для копчення використовується не тільки класичний гриль-смокер, а й кожен гриль на вугіллі, Камадо і навіть майже всі газові грилі. Що стосується якості та тривалості, то від цього залежать різні фактори. Навіть якщо ви просто поставите камеру для куріння з мокрою деревною стружкою в газовий гриль і закриєте деку, вона зрештою почне диміти. Таким чином ви можете надати страві тонкий димний аромат.
Але мистецтво копчення ніколи не було ближче, ніж з високоякісними коптильними грилями. На https://grillex.com.ua/category/grills/smokehouse ви можете дізнатись про асортимент. Не тільки професіонал, а й кухар-любитель буде в захваті від роботи з ним. Непереборна димна нотка, яку коптильня надає страві, що готується, змушує серця всіх любителів барбекю битися швидше.