Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Піца: історія, опис, причини популярності страви

піцца

У сучасній кулінарній культурі італійські коржики користуються великою популярністю. Їх пропонують у меню мільйони кафе та ресторанів у всьому світі, в тому числі, піцерія «МоnоПіца» в Києві. Незважаючи на простоту рецепту та невигадливість страви, вона характеризується поживністю та смаковою насиченістю.

Згадки про перші піци припадають на Середньовіччя. В ті часи коржі готувалися шляхом замішування в тісто подрібнених інгредієнтів начинки з подальшим випіканням. У готовому вигляді створювався аналог пирога. Сучасний варіант кращої піци, характеризується відособленістю тестової основи й начинки: остання покриває корж, а не замішується разом з ним. Але фінальний етап приготування страви також проходить у печі.

Які бувають піци?

Різноманітність італійських коржів можна розподілити у категорії за низкою ознак. Основні з них:

Залежно від складу калорійність страви варіюється в широкому діапазоні. Зрозуміло, що дві піци середнього розміру – одна з асорті м’ясних продуктів, інша – виключно овочева – по-різному втамовують голод. У великій різноманітності коржів можна виділити деякі категорії страв за тематичністю. Наприклад, начинка може містити м’ясні або рибні інгредієнти, тільки сири, овочі або фрукти чи асорті компонентів різних категорій. Це дозволяє кожному бажаючому легко підібрати відповідну піцу (вегетаріанську, десертну тощо).

Чому італійська страва така популярна?

Піцу можна замовити у 8-9 із 10 ресторанів у будь-якій цивілізованій країні. Але чому вона така популярна? На це є кілька причин:

При замовленні піци рекомендуємо звертатися до спеціалізованого закладу – наприклад, у піцерію «МоnоПіца». Ресторан фокусує ресурси на конкретному кулінарному напрямі. А тому він пропонує страви найвищої якості та повноцінний сервіс. Окрім піци в меню представлені різні доповнення та напої – все необхідне для повноцінної трапези.

Exit mobile version