Піца – проста і зрозуміла їжа, яка ідеальна для перекусу, посиденьок з друзями і навіть романтичної вечері. Вона ситна та смачна, в ній є все для повноцінного харчування. Різноманітність смакових варіацій гарантує, що кожен без проблем зможе вибрати відповідну піцу на свій смак. Але досі не вщухають суперечки щодо того, яка піца смачніша: домашня чи ресторанна. Розглянемо переваги кожного з цих варіантів.
У чому переваги домашньої піци?
Одна з основних переваг, якою аргументують прихильники домашньої піци – те, що в жодному ресторані не покладуть стільки начинки, як удома. Тому що основна мета бізнесу не нагодувати, а заробити. Також вдома ви можете приготувати піцу на власний смак. Навіть якщо там будуть знаходитися абсолютно невідповідні рецептурі інгредієнти – ви робите ідеальний варіант для себе. Серед додаткових переваг домашньої піци можна відзначити:
- ви можете бути впевненим на 100%, що начинка зроблена тільки з свіжих корисних продуктів;
- можете зібратися з сімей разом і зайнятися однією справою, що зміцнює стосунки та забезпечує душевні посиденьки;
- економія грошей – купивши всі інгредієнти, ви можете приготувати кілька піц;
- їсти домашню піцу ще приємніше – ви усвідомлюватимете, що приготували її власними руками;
- плацдарм для експериментів – у вашій авторській піці може бути абсолютно все, що тільки знайшли у магазині чи холодильнику, жодних обмежень та правил;
- гігієна та здоров’я – ви точно знатимете, в яких умовах готувалася піца, чого не можна сказати про точки громадського харчування.
І це лише мала частина переваг, які ви отримаєте, вирішивши самостійно приготувати піцу.
У чому переваги ресторанної піци?
Не всі мають таку розкіш, як багато вільного часу, тому ресторанна піца активно набирає популярності. Одна з основних причин – професіоналізм піцайоло. Вони знають, як потрібно правильно розкотити основу, якої консистенції має бути начинка і скільки часу вона повинна знаходитись у печі, щоб стати ідеальною. До речі, про печі для піци, для приготування справді смачної італійської страви потрібна спеціальна техніка. Хоч би якою гарною була домашня духовка, все одно можна отримати пересохлу або не до кінця випечену піцу. Крім цього, переваги ресторанної піци:
- вивірений збалансований склад – приготування проводиться з правильно скомпонованих інгредієнтів, щоб отримати оптимальну кількість білка, жирів та вуглеводів;
- тривала ферментація – тісто дозріває в холодильнику від 12 годин, що дарує йому м’якість і легкість, чого неможливо досягти в домашніх умовах;
- економія часу – немає необхідності витрачати кілька годин на приготування, а можна вийти сім’єю до ресторану або замовити доставку додому;
- широкий вибір – ресторани стандартно пропонують від 10 різних варіацій піц, серед яких для себе вибере кожна людина, незалежно від переваг та обмежень;
- нова обстановка – ви можете поїсти смачну та корисну страву у новій обстановці, що корисно для зміцнення сімейних стосунків;
- доступність у будь-який час доби – ресторанну піцу можна замовити у будь-який час, навіть якщо перекусити захотілося вночі або несподівано приїхали родичі;
- швидкість приготування – у ресторані протягом 30 хвилин піца вже перебуватиме на столі, радуючи своїм ароматом та смаком.
Враховуючи всі ці переваги, не дивно, що ресторанна піца стає все більш затребуваною.
Однозначно сказати, яка піца краща – неможливо. Все залежить від переваг, цілей та ситуації. Наприклад, якщо у вас багато роботи та ви хочете ситно перекусити, простіше замовити ресторанну піцу додому. А якщо хочете провести затишний вечір у родинному колі і зайнятися однією справою, тоді домашня піца – ваш вибір. Що стосується смаку, то будь-яка піца – домашня або приготовлена вдома з любов’ю буде смачною та корисною.