Site icon Голос Сокальщини – новини Сокаля, Шептицького

Пісне меню: готуємо крупи та овочі

Готуємо смачні і різноманітні страви з овочів, бобових, коренеплодів і круп для пісного меню

Меню під час Великого посту

Настав Великий піст. Годину зосередити увагу на духовних аспектах нашого життя, годину обмежень і молитви. Але ми весь час у русі — турбота про близьких, робота, навчання… Як скласти свій раціон таким чином, щоб вистачало сил на всі наші справи? Є багато пісних продуктів, які дають нам енергію, у звичайний час вони «на других ролях». Тепер же овочі, бобові, крупи і коренеплоди — основа нашого меню. Звикнути до нового раціону не так вже й складно — варто лише вступити на цей шлях, і вже скоро ви підете швидко і легко.

Пісне меню: смачні рецепти

Бобові

Це найбільш багаті рослинним білком пісні продукти в нашому раціоні. Додавши трохи нуту, сочевиці або квасолі в легкий салат або овочевий суп, ви зробите його вельми смаковитою. Із замороженого зеленого горошку приготуйте пюре з нуту та сочевиці — густий соус, в який можна вмочати шматочки овочів.

З чим поєднуються з рослинними оліями, овочами, томатним соусом.

Приготуйте будинку Хумус з болгарським перцем і коржами, смачний і незвичайний Салат з фенхелем і нутом, з додаванням апельсинів і салату корн.

Пісне меню: смачні крупи

Якщо говорити про користь пісних продуктів, то серед різноманіття круп рекомендується вибирати необроблені. Приміром, нешліфований рис (коричневий або дикий). Великі, неподрібнене пластівці геркулеса. А вісь зернові, які для нашої зручності підготовлені для «швидкого приготування», краще уникати. З чим поєднуються з овочами, морепродуктами, рибою, нежирної птахом. Овочі додають вагу пісним супів, не приглушаючи смаку овочів і спецій, які ви вибрали для бульйону.

Спробуйте приготувати яскравий Рисовий салат з консервованим перцем, травами і цитрусової заправкою, Пісний суп з квашеними огірочками, Рис з смаженими креветками і ананасом в тайському стилі.

Паста і лапша

Краща паста — з борошна грубого помелу з твердих сортів пшениці. Саме така паста багата клітковиною, вітамінами і мінералами. Вуглеводи, які отримує наш організм з правильною пастою, дієтологи називають «хорошими» — саме вони дають тілу необхідну енергію, прекрасно засвоюються і діють довго. З чим поєднуються: з оливковою олією extra virgin, овочами, зеленню.

Видів пасти, локшини існує безліч. Важлива перевага такої їжі — маса інгредієнтів, які ми можемо додати в блюдо і звичайно ж — швидкість приготування. Приготуйте за нашим рецептом Рисову локшина з грибами, Пасту з лимонною заправкою або Гречану локшину з овочами.

Пісне меню: рецепти з овочами

Щоб зробити страву більш корисним, скоротіть час теплової обробки овочів. Нехай в салаті вони залишаться трохи хрумкими. Запікати овочі корисніші, ніж відварювати, а часу на приготування ви витратите приблизно стільки ж. Деякі овочі після запікання стають тільки смачніше, наприклад, буряк і пастернак. З чим поєднуються: з соусами на основі рослинних олій і соку цитрусових, зеленню, грибами. Багато овочі прекрасно вбирають маринад, можуть подаватися на стіл у холодному і гарячому вигляді.

Подивіться в нашій колекції пісного меню Пісні мантія з гарбузом, Салат з медово-гірчичним соусом з моркви, кореня селери, дайкону і кольрабі, Пісний салат з грибами.

Exit mobile version