Цікаво знати

Салат-бар – просто, зручно для клієнтів і господарів кафе, ресторанів, закусочних

Будь-якій людині хочеться іноді проявити кулінарну фантазію і вишукування при приготуванні страв. Технологія салат-бар дає таку можливість. Що являє собою така лінія обслуговування? У закладі за типом общепит в залі встановлено спеціальне холодильне обладнання. На вітрині розташовані різні страви, з яких відвідувачі вибирають собі на тарілку необхідні інгредієнти для майбутнього салату. Поруч розташовані заправки на вибір. Процес вибору їжі клієнтів схожий з сервіровкою «шведський стіл». Такий підхід до подачі страв цікавий як клієнтам закладу, так і його співробітникам. Відвідувачі можуть проявити творчу фантазію при виборі сніданку чи обіду, а також відмовитися від складових салату, які вони не люблять або не їдять з різних причин.

Крім зручності, такий сервіс ще й вигідний власникам кафе і ресторанів. Він здатний збільшити прибуток від закладу до 40 відсотків, а це немало. Можна поєднувати вільний вибір клієнтом холодних закусок з подачею гарячої їжі офіціантом. Щоб організувати подібне сервісне обслуговування, потрібно в першу чергу правильно підібрати обладнання.

Якими ж правилами слід керуватися, вибираючи салат бар:

  • спочатку потрібно визначитися з метою придбання. Чи потрібне воно для демонстрації продуктів або ж для виїзного сервісу та ін .;
  • далі необхідно продумати, чи необхідний декор вашому обладнанню;
  • визначте, де буде розміщуватися салат-бар. Залежно від цього підбираються форма і матеріал приладу;
  • подумайте про варіант розташування обладнання, воно може бути острівним або пристінним;
  • після цього необхідно вирішити, чи потрібен вам одиночний прилад або він буде у вигляді модуля лінії;
  • задумайтеся також про додаткове оснащення салат-бару. Наприклад, про таке, як колеса, ковпаки, різні гастрономічні ємності, полички, прилади контролю та ін. В разі
  • торгівлі на вулиці ковпаки, як правило, застосовуються в обов’язковому порядку. Вони потрібні з метою захисту від комах, пилу і т.д .;
  • ще необхідно підрахувати, на скільки відвідувачів буде ваш салат-бар. Це потрібно, щоб знати кількість застосовуваних гастроемкостей, а також для уточнення розміру охолоджувальної поверхні для посуду;
  • не забувайте про такий фактор, як можливе розширення або зміна профілю вашого закладу в найближчому часі.

Вибираючи відповідне обладнання, детально ознайомтеся з його характеристиками. Іноді корисно почитати відгуки покупців про цей товар. Але в першу чергу, звичайно, звертайте увагу на надійність виробника і постачальника продукту.

Голос Сокальщини на GoogleNews