Цікаво знати

Вибір міксера: поради та секрети

Практично в кожній родині на кухні можна знайти це чудове і корисний пристрій – міксер. До появи в арсеналі домогосподарок цього приладу приготування їжі займало дуже багато часу і сил. Тепер же при його допомоги можна приготувати багато різноманітних страв і напоїв.
Щоб міксер прослужив довго і став справжнім помічником господині, а не предметом кухонного інтер’єру, потрібно використовувати такі поради при виборі.

Стаціонарний або ручної

В першу чергу потрібно визначитися з видом міксера. Стаціонарний міксер встановлюється на поверхню столу над чашею для продуктів, яка має спільну з міксером підставку. Зазвичай це потужні і важкі апарати. Вони підходять для замішування тіста і збивання повітряного крему. Це особливо зручно, коли потрібно приготувати великі порції страв.
Ручний міксер важить легше і має меншу потужність. Їм зручно збивати яйця або рідке тісто. Такий прилад не займає багато місця на столі і його легше мити.

Потужність

Потужність ручних міксерів починається від 120 Вт. Їх не можна навантажувати перемішуванням щільних продуктів, наприклад тесту для пельменів. Більш потужні моделі ручних міксерів споживають до 350 Вт, що дозволяє їм збивати або змішувати інгредієнти набагато швидше.
Стаціонарні міксери споживають від 300 Вт до 1 кВт. Вони можуть перемішувати великі обсяги густих продуктів без втрати продуктивності.

Режим роботи

Міксери використовують від 3 до 5 швидкостей роботи в звичайному режимі. У деяких моделей передбачений імпульсний режим – для подрібнення твердих продуктів, а також турборежим – короткочасне збільшення потужності для швидкого розбивання грудок.

Комплектність

У комплекті з міксером зазвичай продаються насадки. Найчастіше вони бувають двох видів – віночки і гаки для тіста. У стаціонарних міксерів набір насадок ширше (додаються віночки для збивання крему і лопатки).
Приємним доповненням до міксера часто є книга рецептів, яку дбайливі виробники кладуть в коробку з приладом.

Вибір міксера

При виборі ручного міксера обов’язково візьміть його в руки і спробуйте потримати у висячому положенні, перевірте чи немає скрипів і люфтів. Ручка повинна бути грубою, щоб він не ковзав при використанні.
Стаціонарний міксер повинен стійко стояти на поверхні столу. Бажано, щоб у міксера була чаша, що обертається – так набагато зручніше користуватися приладом.

Для будь-якої кухні можна вибрати відповідну модель – від мініатюрного ручного міксера до стаціонарного напівпрофесійного апарату.

Матеріал надано міським товарним агрегатором «Всі ціни Львова».

Голос Сокальщини на GoogleNews