Фестивалі та концерти

У серпні відбудеться фестиваль «Ту Стань! – 2024»

Фестиваль «Ту Стань! – 2024» запрошує на середньовічне свято

З 2 по 4 серпня 2024 року всі охочі зможуть зануритися у атмосферу давнини. Для учасників бойових дій та захисників України – вхід безкоштовний.

Щороку в серпні фортеця Тустань перетворюється на живу сцену середньовічної історії, і цей рік не стане винятком. З 2 по 4 серпня 2024 року всі охочі зможуть зануритися у атмосферу давнини, взявши участь у Таборі історичної реконструкції та живої історії «Ту Стань! – 2024».

Фестиваль «Ту Стань» є найстарішим в Україні історичним фестивалем, який безперервно проводиться з 2006 року. Унікальність заходу полягає у його спрямованості на визначений період минулого – час існування наскельного міста фортеці Тустань, що датований IX – XVI століттями. Це один із найкращих способів вивчати історію нашої країни, відчути дух давнини та насолодитися культурною автентикою.

««Ту Стань» є найстарішим в Україні історичним фестивалем, що відбувається безперервно з 2006 року. Особливістю заходу є його орієнтованість на визначений період минулого – час існування наскельного міста фортеці Тустань IX – XVI століття. І варто зазначити, це один із найкращих, найцікавіших і найефективніших способів вивчати історію нашої країни», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Після п’ятирічної перерви, спричиненої пандемією COVID-19 та повномасштабною війною, фестиваль повертається. Багато реконструкторів сьогодні боронять нашу Державу на передових позиціях, а деякі, на жаль, поповнили небесне військо.

Для учасників бойових дій та захисників України традиційно передбачено безкоштовний вхід. Організатори закликають усіх бажаючих долучитися до цього святкування історії, культури та патріотизму.

Фортеця Тустань чекає на вас, щоб разом зануритися у незабутню атмосферу середньовіччя та віддати шану нашій історії та героям.

Голос Сокальщини на GoogleNews