Листи до редакції

Подорож по далекосхідним кухням ресторанів Києва

Сучасний світ дуже швидко змінюється, і не вийняток в тому є ресторанний бізнес. В Києві – столиці України, особливо помітна дана тенденція. Там можна посмакувати екзотичною китайською, тайванською кухнями, делікатесами з Японії, знайти традиціну німецьку кухню та багато інших. Кожна з них відрізняється своїми делікатесами, особливостями приготування, при споживанні їжі присутні певні звичаї. Крім того, багато ресторанів пропонують свої фірмові страви.

Варто зауважити, що ресторани суттєво відрізняють від закладів кафе, так як останні призначення для швидкого приготування їжі і там ви не знайдете особливостей національних кухонь. Тому ми не будемо брати до уваги кафе та заклади швидкого харчування.

Всі страви ресторану ви можете прочитати в меню, але варто запитати офіційанта чи пропонує ресторан страви, які не входять в меню. Деякі VIP ресторани можуть вам запропонувати дійсно екзотичні страви з різних куточків світу.

Японська кухня

Страви японської кухні для нас дуже різноманітні та не звичні, що не є секретом. В першу чергу така відмінність повязана з тим, що острова Японії в основному кам’янисті, тому самі японці харчами не перебирали. Але обмежений вибір у харчах японців заставив акуратно ставитися до їжі, а відсутність паливних матеріалів навчив їх споживати сирі продукти. Слід зауважити, що багато відвідувачів ресторанів японської кухні бажають навчитися готувати страви, які споживають. І саме таку можливість вони мають в Києві – школа кулінарїі Миколи Тищенка пропонує своїм абітурієнтам навчання у висококваліфікованих перукарів. До речі, саме в тій школі мені зауважили, що японська кухня дуже відрізняється від інших відсутністю хліба. Лише в кінці минулого століття японці почали вживати хлібобулочні вироби.

Особливості китайської кухні

Ресторани у Києві пропонують різноманіття китайської кухні, яка складається з багатьох складових – це пекінська, кантональна, шанхайська і сичуанська кухні. Кухні відрізняються між собою приготуванням та наборі продуктів.

Китайці полюбляють обідати в той самий час – опівдні. Звичайно, що найпопулярнішою стравою є рис, а хліб заміняє рисова каша. Каші готують з кукурудзи, проса та гаоляну. Практично у всіх стравах китайської кухні присутні овочі, а соя використовується у всіх її проявах.

Такий невеликий екскурс по екзотичним кухням та ресторанам Києва. Надємося, що читачеві було цікаво почитати про далекосхідні кухні.

Бажаємо всім смачного!

Ольга Гуляйська, Київ.

Голос Сокальщини на GoogleNews