Листи до редакції

У Львові нагородили переможців конкурсу «Благодійна Львівщина 2022»

Загалом понад два десятки благодійних організацій Львівської області отримали відзнаки.

Сьогодні, 27 червня, у Львові відбулося нагородження переможців конкурсу «Благодійна Львівщина 2022».

Уже 16 років поспіль в Україні проводять конкурс, який заснувала Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва в Україні. Гасло цьогорічного конкурсу – «Благодійність на захисті України».

Як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, 7 благодійних організацій і благодійників нашої області стали переможцями цьогорічного конкурсу та ще 16 отримали нагороди як лауреати.

«Це дуже важливо – цінувати та дякувати за щоденну працю тим, хто допомагає нашим оборонцям на передовій, та їхнім сім’ям, вимушеним переселенцям, усім людям у складних життєвих обставинах. Тільки український нарід може так об’єднуватися в ім’я правди і світлих речей та з вірою в перемогу. Дякую нашим благодійникам й волонтерам, які роблять вчинки, що свідчать про найщирішу людяність в умовах війни. Тільки перемога!», – наголосив Максим Козицький.

Президент Асоціації благодійників України, голова оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна» Олександр Максимчук розповів, що цьогорічний конкурс, окрім Львова, відбувається також в Одесі, Миколаєві, Херсоні та Запоріжжі.

«Тішить те, що попри коронавірус та попри велику війну ми маємо змогу проводити такі конкурси. Цьогоріч «Благодійність на захисті вітчизни» – це назва однієї з номінацій, яку ми запровадили ще у 2014 році, адже розуміємо, скільки людей тоді і зараз працюють над нашою Перемогою. Ми отримали майже 1500 заявок з усієї країни, однак найбільша кількість надійшла саме зі Львівщини – близько 80. Їх згрупували у 7 номінацій, переможці у кожній з них сьогодні серед нас. Символічно, що цей конкурс цьогоріч, окрім Львова, відбувається також в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі. Ми розуміємо, що на плечах благодійників та волонтерів лежить велика відповідальність і тільки разом ми зможемо відбудувати нашу державу», – зауважив Олександр Максимчук.

Нагороди отримали благодійні фонди області у семи номінаціях: «Регіональна доброчинність» – благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ», «Доброчинність у соціальній сфері» – «Благодійний фонд «Співдія», «Місцева доброчинність» – БФ «Фонд громад «Рідня», «Колективне волонтерство» – Волонтерська спільнота Завадівського старостинського округу (Турківська міськрада), «Благодійність українського бізнесу» – «Intellias», «Доброчинність у захисті України» – Благодійний фонд Уляни Кузик та «Волонтер року» – Пилипець Тетяна.

Також нагородили подяками за достойне представлення та промоцію доброчинності.

Львівщини на національному рівні корпоративний благодійний фонд «Відкриті очі» компанії Softserve.

Голос Сокальщини на GoogleNews