Новини культури

Оркестр «INSO-Львів» виступить на літніх концертах Audi-2022

Темою концертів у 2022 році стало «Бачення Майбутнього»

Симфонічний оркестр «INSO-Львів» Львівської національної філармонії ім. М. Скорика візьме участь у літніх концертах Audi, які цьогоріч відбуваються в німецькому Інґольдштадті впродовж 30 червня – 10 липня.

«У ці складні часи ми повинні спільно уявити, як може виглядати краще майбутнє. Літні концерти Audi виконують цю культурну місію. Саме зараз, коли війна загрожує нашим європейським цінностям, ми як ніколи потребуємо мистецтва та культури! Разом із видатними артистами з усієї Європи ми відзначаємо об’єднуючу силу класичної музики. Під девізом «Visions of the Future» ми також наважуємося робити майже на кожному концерті щось, що дозволяє нам почути та відчути класичну музику по-іншому. Ми даємо свободу наступному поколінню музикантів і показуємо, як може досягти успіху нове співіснування молодих талантів і великих майстрів»– запрошує на концерти відома скрипалька та художня керівниця Літніх концертів Audi Ліза Батіашвілі.

Подія за участі львівського оркестру відбудеться 6 липня та матиме назву «Концерт солідарності».

На найбільшій сцені міста «INSO-Львів» виступить спільно зі скрипалькою Лізою Батіашвілі та диригентом Ніколозом Рачвелі. У їх виконанні прозвучить музика сучасних українських композиторів (Валентина Сильвестрова, Вікторії Польової, Мирослава Скорика, Ігоря Лободи, Левка Колодуба), національний та духовний Гімн України, а також твори Гії Канчелі, Ніколоза Рачвелі та Антоніна Дворжака.

«Музика не може зупинити деспота, який обрав насильство та руйнування. Але вона може об’єднати людей і показати, що існує ще одна мова, окрім свавілля, агресії та військового знищення: мова людяності», – йдеться в анотації до концерту.

Детальна інформація про події Audi Sommerkonzerte 2022 тут https://www.audi.de/de/audi-artexperience/sommerkonzerte-2022.html

Голос Сокальщини на GoogleNews