Поради

8 важливих характеристик професійних ємностей для сипучих продуктів: розповідають експерти «НОРМАКОМ»

У професійних контейнерах можна довготривало зберігати великі обсяги сипучих продуктів. Такі ємності вважаються допоміжним обладнанням, але вони вирішують відразу кілька питань на кухні кафе чи ресторану:

  • дозволяють підтримувати свіжість продукту протягом довгого часу;
  • сприяють зручній організації простору;
  • збільшують продуктивність роботи персоналу.

Вибору контейнерів для сипучих продуктів варто приділити особливу увагу. Велику роль відіграють зручність конструкції і якість матеріалу.

1. Безпека матеріалу

Оскільки контейнери контактують з продуктами харчування протягом довгого часу, важливо, щоб в їх складі не було небезпечних сполук. Якщо мова йде про пластик, зверніть увагу, щоб він не містив Бісфенол-А.

2. Простота догляду

Простий догляд за ємністю залежить від декількох факторів:

  • гладкість поверхні (непориста поверхня не схильна з в’їдаються плями і простіше відмивається);
  • особливості конструкції (набагато зручніше мити циліндричний контейнер або прямокутний контейнер з округленими кутами);
  • стійкість матеріалу до хімічних засобів.

3. Механічна міцність і довговічність

Контейнери для сипучих можуть бути пластиковими, металевими, керамічними або скляними. Кераміка і скло – тендітні. Такі бокси доведеться часто міняти. Метал і пластик – більш практичні, але при тривалому зберіганні в металевому контейнері у продуктів можуть змінитися смакові якості.

Тому професійні ємності найчастіше виробляють з високоякісного поліпропілену. Такі контейнери розраховані на використання в суворих умовах закладів громадського харчування.

Поліпропіленові бокси для сипучих можуть бути прозорими і непрозорими.

4. Місткість і форма ємності для сипучих

Місткість контейнерів може досягати 100 і більше літрів. Такі ємності, як правило, використовуються для підлогового зберігання. Їх конструкція дозволяє розмістити бокс під робочою поверхнею для швидкого доступу до продукту.

Форма контейнера може бути циліндричної або прямокутної

5. Просте переміщення

Зверніть увагу на наявність коліс. З ними транспортувати заповнений контейнер набагато простіше. Цей момент особливо принциповий для ємностей великої місткості.

6. Штабелювання

Щоб оптимально використовувати площу кухні, контейнери з продуктами можна поставити один на одного. Для цього потрібно вибирати моделі, які штабелюються. Особливості їх конструкції забезпечують надійну фіксацію.

7. Види кришок

Варіанти кришок в контейнерах для сипучих продуктів:

  • зсувні;
  • знімна;
  • відкидна.

Зручно, коли кришка виготовлена ​​з полікарбонату. Прозорість матеріалу дозволяє швидко знайти потрібний продукт.

Важлива особливість кришки – можливість відкривання однією рукою і фіксація в такому положенні. Подібна конструкція збільшує продуктивність роботи більше, ніж на 50%.

Зверніть також увагу на фіксатори, які забезпечать щільне прилягання кришки в закритому положенні.

Знімна кришка – не завжди зручна для швидкого використання. Але її можна замінити на кришку з прозорим обертовим сегментом. Тоді не доведеться кожного разу витрачати час на відкривання.

8. Зберігання мірної ложки всередині контейнера

У деяких моделях ємностей для зберігання лопатки передбачені фіксатори під кришкою. Завдяки їм, рукоятка ложки не контактує з вмістом контейнера.

Хочете оптом придбати контейнери для сипучих продуктів, термоконтейнери – normak.com.ua/termokontejnery або інше обладнання для громадського харчування, звертайтеся до фахівців компанії «НОРМАКОМ».

Голос Сокальщини на GoogleNews