Поради

Де купити лосось для суші

Завдяки активно розвивається глобалізації у кожного з нас є можливість купувати свіжі (в крайньому випадку, заморожені) продукти, привезені з далеких країн за тисячі кілометрів. Лосось – один з таких продуктів. А без цієї риби, як відомо початківцям домашнім СУШИСТ, неможливо приготувати багато видів суші та ролів.

У цій невеликій статті розглянемо питання, як вибрати і де купувати лосося для суші. Важливі моменти при виборі, і на що звертати увагу. Ну а якщо вам лінь готувати, або роли не вийшло, ви завжди можете замовити свіжі суші, натиснувши на посилання тут.

Коротко про лососеві

Лосось – це не одна риба, а ціле сімейство, до якого входять: форель, харіус, сьомга, нерпа, кижуч, сиг, таймень і багато інших. Лососеві мешкають переважно в Тихому й Атлантичному океанах, а також у прісних річках в північних широтах.

Для суші можуть використовувати різні представники сімейства, але найбільш популярний – лосось справжній або Salmo. М’ясо цієї риби має рожево-оранжевий колір. У магазинах продається два види: вирощений на лососевої фермі і виловлений риболовецькими тралами. Різниця між ними значна, так як у «природного» представника більш тьмяний червоний колір, ближче до помаранчевого. У той час як штучне вирощування передбачає додавання фарбника в корм, від чого м’ясо стає більш червоним, насиченим.

Як вибрати і де купити хорошого лосося для суші (поради)

Наведемо кілька порад, як правильно вибирати лосося:

  • Спочатку про те, яку частину риби вибирати. Для суші потрібно філе, значить, хвіст не підходить. Вибирайте товсту частину тушки.
  • Колір м’яса – один з найважливіших факторів при виборі. М’ясо за кольором має бути рожево-помаранчевим. Чим яскравіше і більш насиченим колір, тим вище ймовірність, що лосось вигодуваний підфарбованим кормом з різними добавками на фермі.
  • Свіже м’ясо повинно вислизати, коли його береш в руки.
  • Як визначити, що риба була переморожено або тривалий час зберігалася в замороженому стані?
  • Натисніть на тушку, якщо на дотик вона пружна, то м’ясо свіже.
  • Свіжий лосось практично не має запаху.
  • Колір м’яса і шкурки повинен бути рівномірним, без плям.
  • Завжди купуйте рибу в великих торгово-роздрібних мережах або в магазинах, що спеціалізуються на продажу інгредієнтів для суші і страв азіатської кухні.

Від якості купленого лосося буде залежати смак суші. Чим свіже риба, тим приємніше і витончений буде смак, і навпаки. Переморожене м’ясо не тільки не смачне, але і може бути небезпечним.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.