Поради

Історія, причини популярності та різновиди суші

Якщо складати рейтинг найпопулярніших у світі страв, туди точно увійдуть суші. Оригінальний смак, ефектний вигляд та чудові поживні властивості – любити невеличкі грудочки рису з морепродуктами точно є за що. Про те, як суші та роли завоювали популярність, а також чому так сталось, ми поговоримо в статті.

Як суші з’явились на наших столах

Перший аналог суші з’явився на початку нашої ери. Щоб збільшити строк придатності морепродуктів, їх пересипали рисом та сіллю, а потім здавлювали. Завдяки ферментації риба набувала досить цікавого смаку. З винайденням рисового оцту у XVII сторіччі процес маринування значно пришвидшився, при цьому страва стала доступнішою для широких мас (адже тепер не потрібно було викидати рис). Тоді ж виникають класичні нігірі. Коли ж з’явились листові водорості, в них стали загортати рис та морепродукти – так з’явились роли.

В XX столітті в Європі та США активно відкривають японські ресторани. Оскільки суші спочатку не дуже сподобались гостям, кухарі вирішили трохи адаптувати рецепт. Вони загорнули роли догори рисом. В результаті клієнти спочатку відчували смак соковитих рисинок, просочених соєвим соусом. Роли урамакі – так назвали нову страву – швидко стали популярними у світі.

Мережа ресторанів Sushi Master стане оптимальним рішенням, щоб замовити доставку суші в Ужгороді. Кращі майстри-сушисти використовують виключно свіжі інгредієнти, щоб подарувати вам справді незабутні гастрономічні враження. В меню представлена як японська класика, так і оригінальні авторські рецепти. А завдяки власній кур’єрській службі улюблена страва з’явиться на вашому столі практично одразу після дзвінка!

Чому суші та роли такі популярні

Серед переваг такої страви можна відзначити:

  • незвичний смак – в ролах переплітаються кислі, солодкі, гострі, солоні та гіркі нотки;
  • високий вміст білків, омега-3 та інших корисних компонентів;
  • досить низьку калорійність, що дозволяє без проблем вписати роли у свій раціон;
  • велику кількість соусів та приправ, які підкреслюють смак екзотичних продуктів;
  • яскравий зовнішній вигляд – сет ролів точно стане окрасою будь-якого столу.

Основні різновиди суші

Найбільшою популярністю користуються такі види суші:

  • нігірі – невеликі грудочки рису з рибою та спеціями;
  • макі – класичні японські роли, загорнуті норі назовні;
  • урамакі – до так званих «суші навиворіт» можна віднести Каліфорнію, Філадельфію, дракони та ін.;
  • запечені – завдяки термічній обробці страва стає максимально ситною та набуває насиченого смаку;
  • темпура – роли в пікантному клярі, котрі обсмажують у фритюрі до хрусткої скоринки.

Завдяки такому розмаїттю роли ніколи не набридають, що робить їх універсальним рішенням, якщо хочеться смачно перекусити!

Голос Сокальщини на GoogleNews