
Якщо складати рейтинг найпопулярніших у світі страв, туди точно увійдуть суші. Оригінальний смак, ефектний вигляд та чудові поживні властивості – любити невеличкі грудочки рису з морепродуктами точно є за що. Про те, як суші та роли завоювали популярність, а також чому так сталось, ми поговоримо в статті.
Як суші з’явились на наших столах
Перший аналог суші з’явився на початку нашої ери. Щоб збільшити строк придатності морепродуктів, їх пересипали рисом та сіллю, а потім здавлювали. Завдяки ферментації риба набувала досить цікавого смаку. З винайденням рисового оцту у XVII сторіччі процес маринування значно пришвидшився, при цьому страва стала доступнішою для широких мас (адже тепер не потрібно було викидати рис). Тоді ж виникають класичні нігірі. Коли ж з’явились листові водорості, в них стали загортати рис та морепродукти – так з’явились роли.
В XX столітті в Європі та США активно відкривають японські ресторани. Оскільки суші спочатку не дуже сподобались гостям, кухарі вирішили трохи адаптувати рецепт. Вони загорнули роли догори рисом. В результаті клієнти спочатку відчували смак соковитих рисинок, просочених соєвим соусом. Роли урамакі – так назвали нову страву – швидко стали популярними у світі.
Мережа ресторанів Sushi Master стане оптимальним рішенням, щоб замовити доставку суші в Ужгороді. Кращі майстри-сушисти використовують виключно свіжі інгредієнти, щоб подарувати вам справді незабутні гастрономічні враження. В меню представлена як японська класика, так і оригінальні авторські рецепти. А завдяки власній кур’єрській службі улюблена страва з’явиться на вашому столі практично одразу після дзвінка!
Чому суші та роли такі популярні
Серед переваг такої страви можна відзначити:
- незвичний смак – в ролах переплітаються кислі, солодкі, гострі, солоні та гіркі нотки;
- високий вміст білків, омега-3 та інших корисних компонентів;
- досить низьку калорійність, що дозволяє без проблем вписати роли у свій раціон;
- велику кількість соусів та приправ, які підкреслюють смак екзотичних продуктів;
- яскравий зовнішній вигляд – сет ролів точно стане окрасою будь-якого столу.
Основні різновиди суші
Найбільшою популярністю користуються такі види суші:
- нігірі – невеликі грудочки рису з рибою та спеціями;
- макі – класичні японські роли, загорнуті норі назовні;
- урамакі – до так званих «суші навиворіт» можна віднести Каліфорнію, Філадельфію, дракони та ін.;
- запечені – завдяки термічній обробці страва стає максимально ситною та набуває насиченого смаку;
- темпура – роли в пікантному клярі, котрі обсмажують у фритюрі до хрусткої скоринки.
Завдяки такому розмаїттю роли ніколи не набридають, що робить їх універсальним рішенням, якщо хочеться смачно перекусити!