Поради

Корисний японський делікатес: особливості вибору

Суші – популярна страва японської кухні, яку оцінили багато українців, у тому числі жителі столиці. Попит нього стрімко зростає. Проте справжні поціновувачі суші відзначають, що не завжди страва тішить своїм неперевершеним смаком. Головна причина цього – використання неякісних продуктів та порушення технології приготування. Щоб замовити суші, які дійсно стануть родзинкою на святковому столі, необхідно співпрацювати виключно з перевіреними закладами, а також знати ключові критерії їх вибору.

Користь делікатесу

Ще 5 років тому багато хто прирівнював суші до фастфуду, але це некоректно. Японська страва незалежно від різноманітності інгредієнтів містить значно менше калорій, ніж піца, бургер чи картопля фрі. Кожен інгредієнт суші – джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Наприклад:

  • у норі міститься багато йоду. Щоб отримати його добову дозу, достатньо лише 1 невеликої порції суші;
  • рис багатий клітковиною, тому при його вживанні покращується робота ШКТ;
  • у морепродуктах є не тільки йод, а й важливі для організму омега-3 жирні кислоти;
  • імбир є натуральним антиоксидантом;
  • васабі – не лише смачна, а й антибактеріальна добавка.

Щоб японські делікатеси були справді корисними, важливо замовляти їх у перевірених ресторанах. Тільки дотримуючись усіх технологій, а також використовуючи свіжі інгредієнти можна приготувати якісні та корисні суші.

Вибір страви: ключові вимоги

Неперевершений смак суші навряд чи можна порівняти з чимось. Проте не всім вдається спробувати правильно приготовлені делікатеси. Тому важливо серйозно ставитись до їх вибору, оскільки деякі страви можуть бути потенційно небезпечними.

Серед характерних ознак дійсно якісних та, головне, безпечних суші, можна виділити такі:

  • морепродукти без сторонніх запахів;
  • ароматний рис, що практично не розсипається;
  • коректні ціни (не занижені);
  • особливості приготування (після оформлення замовлення).

Від придбання японських ласощів з вітрини краще відмовитись. Також варто акцентувати увагу на інгредієнтах. При індивідуальній непереносимості деяких продуктів важливо попередити про це менеджера або офіціанта ресторану, де оформляється замовлення. Враховуючи такий великий асортимент японських делікатесів, вибрати відповідні варіанти не складе труднощів навіть для тих, хто не любить мідії, рибу або інші морепродукти.317207687

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.