Поради

Надійний кухонний посуд для приготування їжі – на що звертати увагу

Приготування їжі – дуже трудомісткий і відповідальний процес, який потребує особливої ​​майстерності та вмінь. І важливу роль у цій справі грає саме посуд, адже від її якості та функціональності залежить корисність та смакові якості готових страв.

Розглянемо докладніше, який посуд для приготування повинен бути на сучасній кухні. Сучасне кухонне начиння включає ємності для смаження, варіння, гасіння, приготування перших страв. Вся вона має бути безпечною та екологічно нешкідливою для здоров’я людини.

Набори каструль дуже різноманітні і сьогодні їх можна умовно поділити за типом матеріалу. Це посуд:

  • керамічна;
  • алюмінієва;
  • чавунна;
  • виготовлена ​​зі скла або із нержавіючої сталі.

Кожен із вищеперелічених матеріалів має свої переваги та недоліки. Особливо популярними за якістю вважається посуд із нержавіючої сталі та чавуну. Товщина стін може відрізнятися від моделей і призначення посуду. Товсті стінки зазвичай застосовуються для довгого варіння або гасіння, з тонким дном випускаються соусниці або сотейники.

Кріплення ручок також може бути різним, а саме – ручки можуть бути цільними з ємністю та знімними. Перші відрізняються більшою надійністю та довговічністю, а знімні зручні тим, що їх можна застосувати для приготування їжі в духовці.

Деякі моделі підходять для тих чи інших видів плит. Саме тому дуже важливо ретельно вивчити маркування на дні каструль, де вказано для яких плит підходить цей посуд.

Є каструлі для газової плити, посуд для приготування електричної плити, для індукційних або мікрохвильових плит, універсальні моделі.

Кухонне начиння – це не тільки каструлі, це і мантоварки, сковороди, сотейники, казанки, жаровні, листи та форми для запікання, горщики. Всі вони дуже зручні і будуть підходити як для індукційних панелей, так і для газових і простих електричних конфорок.

Посуд може мати різне покриття:

  • Емаль. Використовується для покриття чавунних або залізних каструль. При покупці емальованого посуду необхідно звернути увагу на внутрішнє покриття. Воно має бути без барвників – білим, бежевим, блакитним чи синім.
  • Тефлон. Страви в такому посуді не пригорають. Однак він має нетривалий термін служби – лише рік, а також небезпечний за наявності пошкоджень покриття. Тефлонове покриття може бути гладким або мармуровим із додаванням мармурової крихти.
  • Керамічна покриття більш нешкідливе. Підходить для приготування та зберігання в ньому готових страв.
  • Їжа в такому посуді не пригоряє, а сама вона має невелику вагу та дуже рівномірний прогрів. Проте термін служби такого посуду невеликий.

Які каструлі краще купувати вирішувати кожній домогосподарці. При покупці необхідно враховувати кількість членів сім’ї, вид плити і яка їжа буде готуватися в більшості випадків.

Голос Сокальщини на GoogleNews