Головна / Поради / Професійний блендер: пристрій, режими роботи, особливості матеріалів

Професійний блендер: пристрій, режими роботи, особливості матеріалів

Стаціонарний блендер – електричний прилад, який використовується для змішування, подрібнення, емульгування продуктів харчування. Підходить для побутового та професійного застосування.

Відмінності професійного блендера

Блендери JTC OmniBlend V мають потужність 1,2 кВт

Професійний стаціонарний блендер відрізняється:

  • більш високою потужністю (не менше 1 кВт);
  • збільшеною швидкістю обертання лез (понад 30000 об / хв);
  • високоякісними удароміцними матеріалами.

Пристрій стаціонарного блендера

Основні елементи конструкції:

  • ємність з обертовими ножами;
  • підставка з електродвигуном.

Що можна готувати в блендері?

Стаціонарний блендер підходить для приготування:

  • смузі і коктейлів;
  • соусів;
  • десертів;
  • пюре;
  • замішування тіста.

Професійні блендерах з високою потужністю також можна подрібнювати горіхи і колоти лід.

Перед приготуванням зелених соусів рекомендуємо прибрати зайву вологу з листя за допомогою сушарки для зелені – normak.com.ua/sushki-dlya-zeleni.

Особливості різних матеріалів

У виготовленні блендерів найчастіше використовуються:

  • для чаші – скло, нержавіюча сталь, трітан, полікарбонат або інший ударостійкий пластик;
    для корпусу – метал і пластик.

Чаші зі скла, в порівнянні з пластиковими, – важче і більш тендітні. Але вони не вбирають запах і не фарбуються після контакту з різними продуктами. Сучасні варіанти пластикових чаш – практичні, нехрупкій і легко відмиваються від забруднень.

Ніж для блендера JTC з 4 лопатями

леза

Леза в професійних блендерах можуть містити різну кількість лопатей (2, 4 і більше). Якщо лопаті знаходяться в різних площинах, такий ніж дозволяє подрібнювати інгредієнти швидше.

У деяких моделях леза – знімні. Їх можна самостійно замінити. У таких блендерах обов’язково є ущільнювальна прокладка, яка запобігає витоку вмісту.

Чаша професійного блендера

Найпоширеніша форма чаші стаціонарного блендера – глечик. Розширення в верхній частині забезпечує ефективне змішування продуктів. Чаша також може бути виконана у формі склянки.

Додатково ємність може містити градуювання і носик для зручного переливання.

Місткість чаші знаходиться в межах 0,3 л – 2 л.

Режими і кількість швидкостей

Сучасні блендери надають можливість перемикання швидкостей. Управління здійснюється за допомогою ручки, що обертається або кнопок. Деякі моделі мають запрограмований таймер.

Додаткові функції (є не у всіх моделях) – турборежим і імпульсний режим.

Турборежим моментально запускає максимальну швидкість обертання ножів. Цей режим потрібен для швидкої і рівномірної переробки продуктів.

Імпульсний режим необхідний при подрібненні льоду, горіхів і інших твердих інгредієнтів. Він дозволяє оцінювати ступінь подрібнення продуктів під час періодичних зупинок.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

two × 3 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!