Поради

Секрети приготування бобових: тепер ви їх точно полюбите

Ви любите бобові? Чимала частина споживачів відповість на це питання негативно. І не дивно, адже для багатьох з нас ці продукти з дитинства асоціюються з горохом і квасолею, які складно назвати улюбленими стравами. Дехто побоюється вживати їх в їжу через складнощі засвоєння. І даремно, адже бобові – один з кращих джерел рослинного білка і клітковини. Крім того, в них міститься безліч вітамінів, мінералів і мікроелементів. Найголовніше, квасолю, сочевицю, маш, нут, арахіс, сою можна їсти з задоволенням. І відчувати ви себе будете після цього вельми комфортно. Єдине, що для цього потрібно, – навчитися правильно їх готувати.

прості хитрощі

Наведемо пару рекомендацій, які допоможуть привчити себе до бобовим і навіть полюбити цей чудовий і дуже корисний продукт:

  • Нікуди не поспішайте. Додавайте бобові в раціон поступово: їсти їх потрібно нечасто, 1-2 рази в тиждень, і малими порціями, буквально по кілька ложок. Найкраще це робити в обід. Коли організм звикне до нового продукту, страви з нього можна буде їсти навіть на вечерю, частіше і збільшивши порцію.
  • Обов’язково замочуйте перед приготуванням. Мінімальний час – 8 годин, по можливості бобові слід залишати у воді на 1-3 діб, не забуваючи періодично промивати їх. Так ви зможете скоротити час варіння і поліпшити засвоюваність продукту.
  • Починайте з легких страв. На перших порах рекомендується починати з сочевиці. З усіх бобових вона засвоюється найкраще. Сочевиця буває безлічі сортів. Для початку можна вибрати колоту червону або жовту. Обидва види готуються досить швидко, та й замочувати їх не обов’язково. Як страв для приготування можна вибрати вегетаріанські супи або хумус на основі пюре. Після цього можна пробувати інші різновиди продукту.
  • Додавайте спеції для кращого засвоєння. Перевагу слід віддавати імбиру, куркумі, чорному або червоного перцю, коріандру, паприці. Якщо блюдо вже готове, можна додавати сік лимона, який також сприяє засвоєнню.
  • Не захоплюйтеся і не переїдайте. Не слід в один присід намагатися з’їсти бобові і м’ясо, рибу або щось молочне. Ці продукти повільно засвоюються навіть окремо, а бобові лише погіршать ситуацію. Найкраще готувати їх з овочами або крупами.
  • Варіть довго і на слабкому вогні. Чим довше страва буде нудитися на плиті, в духовці або мультиварці, тим краще.

Рецепти страв знайти нескладно, як і виконати всі ці рекомендації. Вони точно допоможуть вам змінити своє ставлення до бобовим і полюбити їх, адже вони і справді дуже корисні і дуже смачні.

де придбати

До недавніх пір купити даний продукт було не так просто. Супермаркети не балували покупців широким асортиментом, з усього розмаїття тут можна було знайти хіба що горох. Щоб придбати квасоля або сою, потрібно було вирушати на ринок або в спеціалізований магазин.

Сьогодні зробити це набагато простіше, причому навіть не виходячи з дому. Найширший асортимент бобових представлений в інтернет-магазинах. Тут можна знайти не тільки сочевицю і квасоля різних сортів, але і боби, маш, нут. Щоб зробити замовлення, вам буде потрібно всього кілька хвилин. Потрібний вам товар буде доставлений в обумовлені терміни і прямо до вас додому. Вам не потрібно буде витрачати час на походи по магазинах і виснажливі пошуки того чи іншого виду бобових. Переплачувати теж не доведеться: ціни в інтернет-магазинах не вище тих, які встановлюють супермаркети.

Спробуйте зробити замовлення, і ви самі переконаєтеся в перевагах даної послуги, а заодно і в тому, що боби у всіх їхніх варіаціях варто включати в свій повсякденний раціон.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 1 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.