Головна / Поради / Відмінність одноразових і багаторазових капсул для кави

Відмінність одноразових і багаторазових капсул для кави

Капсульні кавоварки з кожним днем ​​стають все більш популярними. У них є безліч переваг. Головним з яких є можливість швидкого приготування натуральної кави. Але такий недолік, як вартість капсул, перекреслює нанівець всі старання маркетологів, котрі просувають капсульний кави на ринок. Вирішити проблему можна за допомогою багаторазових капсул. Чим вони відрізняються від одноразових і чи можуть замінити їх?

Чому капсульний кави сьогодні став популярним?

Спочатку, капсульні кавомашини створювалися для використання в офісах. Дуже зручно витратити всього кілька секунд і отримати смачний, ароматний і, найголовніше, натуральну каву. Але поступово, технологія удосконалилася. Капсули стали дешевше, а їх різноманітність збільшилася. Це призвело до того, що капсульні кавоварки стали використовуватися і вдома. Дуже зручно вранці не витрачати час на помел зерен, а вставити капсулу в відсік апарату і приготувати напій одним натисканням клавіші.

Капсули, що містять каву, виготовляються з матеріалів, які не вступають в реакцію з продуктами, а тому абсолютно нешкідливі. Найбільш популярними матеріалами для виготовлення капсул є харчової:

  • алюміній;
  • пластик.

Мелену каву в такі ємності міститься відразу після подрібнення. Спеціальні автоматичні пакувальники відкачують повітря з капсул, що дозволяє продукту перебувати у вакуумі, а значить зберігається практично без терміну придатності. Всі смакові якості напою будуть збережені, навіть якщо ви його приготуєте через кілька років після придбання капсул.

Одноразові або багаторазові капсули?

Одноразова капсула – це герметична ємність, яка при приготуванні кави проколюється спеціальним механізмом всередині кавоварки. Такі ємності можуть використовуватися тільки один раз. Звичайно, в інтернеті можна знайти відео, як одноразові капсули відновлюються в домашніх умовах і використовуються повторно. Але це не найкращий спосіб приготування кави.

По-перше, витрачається час, а значить головна перевага такого способу приготування кави буде недоступно.
По-друге, необхідно правильно підібрати розмір помелу. Він для кожного виду свій.

Щоб знизити вартість чашки приготавливаемого кави, деякі виробники стали випускати багаторазові капсули. Їх досить лише заповнити, утрамбувати мелену каву і вставити в відсік кавоварки.

Середня вартість багаторазової капсули становить 70 гривень. Але не варто думати, що ємність можна буде використовувати вічно. Ресурс самої зносостійкого багаторазової капсули становить всього 30 приготувань напою. Економія, звичайно, є, але вона незначна. Особливо якщо купувати капсули по акціях, регулярно влаштовуються виробниками такої продукції. Знаменитий бренд Nespresso, що надає капсули для приготування еспрессо і лунго, регулярно реалізує партії капсул по досить вигідною ціною.

Чи варто економити на приготування кави за допомогою багаторазових капсул кожен повинен вирішити для себе. Але потрібно розуміти, що домогтися схожого з кавою з одноразової капсули смаком навряд чи вдасться. А часу піде дуже багато. Не варто думати, що головна відмінність багаторазових ємностей для кави від одноразових тільки в можливості їх застосування кілька разів. У цій технології всі досить складно. Якщо капсульний кави для вас доріг, то готуйте улюблений напій в турці або крапельної кавоварці.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

fourteen + 1 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!