Головна / Поради / Вибираємо професійну індукційну плиту для кухні ресторану

Вибираємо професійну індукційну плиту для кухні ресторану

Професійні індукційні плити – оптимізуємо роботу кухні ресторану!

Від якості та надійності роботи професійного обладнання безпосередньо залежить швидкість і якість обслуговування відвідувачів ресторану, кафе, або банкетного залу. Раніше основним видом теплового обладнання були електричні та газові плити, але відносно недавно з’явилися промислові індукційні плити, які відразу завоювали популярність у рестораторів.

Професійні індукційні плити мають масу переваг і майже не мають недоліки, та й недоліками це, по суті, назвати складно, але про все по порядку. Розглянемо конструкцію і принцип роботи індукційної плити, розберемося, як правильно вибрати надійну індукційну плиту для харчової промисловості.

Конструкція і принцип роботи професійної індукційної плити

Промислова індукційна плита складається з склокераміки і спеціальної індукційної котушки, яка створює високочастотне магнітне поле. Завдяки йому відбувається нагрів тільки самого дна каструлі або сковороди, що і пояснює дуже високу економічність індукційних плит – близько 90% ККД в порівнянні з електричними плитами 60-70% і газовими де всього 30-60% ККД.

  • Основні переваги використання промислової індукційної плити:
  • Моментальний нагрів – як тільки Ви поставили каструлю на індукційну плиту, і включили нагрів, через лічені секунди нагрівається дно, і продукти починають готуватися;
  • Економія електроенергії завдяки нагріванню тільки дна посуду, а не навколишнього середовища;
  • Індукційна плита не включиться, якщо немає посуду або вона не підходить за своїми властивостями;
  • Відключення енергії під час зняття посуду – вам не потрібно вимикати окремо конфорку під час зняття каструлі або сковороди;
  • Точна підтримка температури приготування страви;
  • Поверхня нагрівається тільки теплом, яке виходить від посуду і швидко остигає;
  • Гладка глянсова поверхню легко забирається;
  • Посуд зовні залишається чистою і не пригорає, так як немає джерела відкритого вогню або нагріву з зовнішньої сторони.

З недоліків можна відзначити лише вимога спеціального посуду, яка може магнітитися, а це зараз майже все кухонне начиння, яка виготовляється як для домашнього, так і професійного використання.

Завдяки використанню професійних індукційних плит можна в кілька разів прискорити процес приготування кулінарних страв та оптимізувати роботу кухарів, заощадити електроенергію і оснастити свою кухню ресторану або їдальні сучасним функціональним теплом обладнанням.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

three × two =

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!