Поради

Zeusdoc: особливості життя в Ісландії в 2021

Еміграція в Ісландію для багатьох росіян, які звикли до суворого місцевого клімату, може бути вельми привабливою

Розглядати переїзд в цю країну можуть і жителі України з Білоруссю, в зв’язку з тим, в цій країні більш спокійна і політична, і економічна ситуація. Загалом же і цілому, імміграція в Ісландію для наших співвітчизників є відмінною можливістю поліпшити умови свого життя і підвищити рівень свого добробуту.

Якщо хочеться подорожувати без перешкод і жити закордоном, фахівці Zeusdoc пропонують оформити громадянство ЄС. Серед країн з простою процедурою реєстрації і отримання громадянства виділяють Румунію. Міграційна компанія Zeusdoc відгуки клієнтів якої, служать підказкою для майбутнього мігранта. У них підняті питання оформлення документації, збереження першого громадянства, легального працевлаштування, переїзду в будь-яку європейську країну, отримання європейської освіти і медичного облуговування.

Які вони ісландці?

Примітно, що за своїм менталітетом ісландці не схожі на середньостатистичних європейців, мало у них загального і зі своїми найближчими сусідами скандинавами. Мабуть, позначається значна віддаленість Ісландії від материка, що змусила місцевих людей жити аскетично, спокійно, мирно і дружно.

Ісландці – народ вкрай працьовитий, займаються вони в основному сільським господарством і рибальством. Хоча і сучасні технології цю країну стороною не оминули. Завдяки чому, будинки потомствених вікінгів з кожним днем ​​стають все розумнішими і більш технологічні.

Ще однією характерною рисою ісландців є шанобливе ставлення один до одного. Позначається воно як на особистому, так і на суспільному житті. Тут практично не трапляється дорожній пригод за участю пішоходів, а водії автомобілів терпляче чекають, коли дорогу перейдуть не тільки люди, але і тварини.

Що особливого в Ісландії

Іммігрантів в Ісландії дуже мало, населення країни складається в основному з корінних жителів, які не горять бажанням кудись їхати. В цьому немає нічого дивного, оскільки і освіту, і медицина тут знаходяться на високому рівні, високий тут і рівень доходу. У підсумку, середня тривалість життя ісландців перевищує 81 рік, за даними ООН на 2020 рік.

Про побутові витрати і доходи в Ісландії

Середня зарплата в цій країні дорівнює 40 тисячам американських доларів в рік, або майже 3,5 тисячі на місяць. Держава надає своїм громадянам соціальні допомоги та різного роду компенсації. Безробіття в країні практично немає, незважаючи на те, що багато пенсіонерів воліють працювати. До речі, розмір пенсії в Ісландії є одним з найбільших в Європі і складає більше 1,5 доларів в місяць.

Найдорожче жити в столиці, тут все, починаючи від води і електрики, і закінчуючи продуктами харчування, варто в два рази дорожче. Однак ціни в Рейк’явіку істотно нижче, ніж в Москві, Києві чи Мінську.

Дороге в столиці Ісландії і житло, але і воно перестає здаватися таким, якщо порівнювати ціни на нерухомість в Рейк’явіку з московськими, київськими або мінських.

Міграційна політика Ісландії

Дана країна, по суті, є мононаціональною. Мігрантів сюди спеціально НЕ зазивають, а тих, хто вирішив скористатися такою можливістю, чекає чимала кількість справжнісіньких сюрпризів. Наприклад, при бажанні отримати статус громадянина цієї країни, доведеться змінити своє ім’я на місцеве, а також відмовитися від прізвища. Крім того, доведеться відвідувати лютеранську церкву, а також почати вірити в існування ельфів і гномів, зображення яких можна знайти і на одязі служителів цієї церкви.

В цілому ж, для отримання громадянства в Ісландії необхідно прожити не менше 7 років, або:

  • зв’язати себе узами шлюбу з громадянкою / громадянином цієї країни;
  • відучитися в місцевому вузі і залишитися після його закінчення працювати в країні;
  • відкрити свій бізнес і інвестувати в економіку від 100 тисяч американських доларів.

У будь-якому випадку, для отримання громадянства необхідно буде скласти іспит на володіння розмовною ісландським мовою.

Голос Сокальщини на GoogleNews