Про економіку

На Львівщині триває конференція Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020»

Сьогодні в межах Програми Транскордонного Співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» відбулася конференція «ТКС 2021 – це не наукова фантастика».

Участь у заході взяв директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської обласної державної адміністрації Роман Шепеляк.

«Впровадження програм INTERREG, а конкретніше Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна»,  яка функціонує в рамках Європейського Інструменту Сусідства, має надзвичайний вплив на розвиток Львівщини: захищає та популяризує культурну та природну спадщину, відроджує транспортну інфраструктуру, покращує діяльність пунктів перетину кордону, а також покращує стан служб охорони здоров’я та громадської безпеки. Вищезазначена діяльність не тільки позитивно впливає на економічний, екологічний та культурний розвиток, але й створює передумови для комунікації та залученню мешканців прикордонних територій України і Польщі», – зазначив він.

Так, сьогодні, завдяки впровадженню Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», на території Львівщини реалізовують 40 проєктів міжнародної технічної допомоги, де Львівська облдержадміністрація виступає бенефеціаром із загальним бюджетом для України приблизно 30 млн євро.

«Знаковим є те, що 2021 рік є роком Станіслава Лема, під брендом якого проходить сьогоднішня конференція і 100-річчя якого ми із нашими друзями з Генерального Консульства Республіки Польща у Львові мали нагоду святкувати 2 тижні тому.  Сподіваюся, що нова програма INTERREG 2021-2027 (у якій вибрано 4 пріоритети – довкілля, здоров’я, туризм, співпраця), надасть нам широкі можливості розширити горизонти та напрямки співпраці, а наявне українсько-польське двостороннє партнерство, що сформувалася в процесі успішного впровадження проєктів,  дозволить нам пліч-о-пліч прямувати до світлого майбутнього та збагачувати наші великі нації», – наголосив Роман Шепеляк.
Довідково:

За період  з 2018 -2021 років в департаменті МТД та МС ЛОДА на супроводі перебуває приблизно 60 проєктів МТД, з яких 40 – Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Проєкти були співфінансовані на суму приблизно 20 млн грн, зокрема з державного бюджету – близько 50 млн грн, обласного – 127,6 млн грн, місцевих – понад 10 млн грн.

На Львівщині триває конференція Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» На Львівщині триває конференція Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020»

Голос Сокальщини на GoogleNews