Правильно підібрані овочі і фрукти іноді можуть замінити косметику і навіть прискорити виздоровлення
Половину місця в нашій тарілці під час кожного прийому їжі варто заповнювати овочами і фруктами свіжими, консервованими або приготованими яким-небудь іншим способом. Вибирайте самі улюблені, але постарайтеся частіше вводити в свій раціон найкорисніші, які не тільки підтримають здоров’я, але навіть допоможуть впоратися з деякими хворобами.
Цибуля
В свіжому луці дуже багато антиоксидантів, які допомагають боротися з негативним впливом вільних радикалів і підвищують стійкість до раковим клітинам. Але пам ” ятайте, що найбільшу користь приносити сирої або маринований лук.
Кукурудза
Цей овоч корисний всім, але особливо — літнім людям. Дослідження підтвердило, що особливий антиоксидант лютеїн, яким багата кукурудза, допомагає запобігти розвитку сліпоти в літньому віці. Причому чим довше варилися качани, тім вище вміст антиоксидантів.
Горох
Тієї випадок, коли розмір не має значення: у цих маленьких горошинах багато сполук, які допомагають знизити ризик розвитку раку шлунку. Їжте його щодня — свіжим, ніж консервованим або приготовлені іншим способом.
Білокачанна капуста
У звичайної капусті дуже багато вітаміну С — антиоксиданту, який здатний істотно знизити рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ і запобігти ризик розвитку хвороб серця.
Квасоля
Діабет іншого типу, високий рівень холестерину, хвороби шлунка — щоб знизити ризик всіх цих недуг, варто якомога частіше є квасоля. У ній багато рослинної клітковини, дефіцит якої ми відчуваємо в будь-якому віці. Так що їжте квасоля та інші бобові — це смачно, ситно і дуже корисно.
Помідори
Яскраві і смачні, томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопіну — природного антиоксиданту, що захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок. Так що помідори, а також томатну пасту або сік варто їсти частіше.
Гриби
Багато жінок стикаються з підвищеною ламкістю і крихкістю кісток. Щоб справитися з цією недугою, треба їсти багато кальцію і вітаміну D, якого по‑справжньому багато в грибах. Так що їжте гриби не тільки влітку, але і взимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього «сонячного» вітаміну.
Чорнослив
Ще один продукт, дуже корисний для здоров’я і міцності кісток. П’ять-шість цих фруктів на день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси — причому сушений чорнослив так само корисний, як свіжий. Так що не нехтуйте!