Цікаво знати

Як приготувати смачний пиріг з цибулі-порею

Смачний і ніжний пиріг подавайте з келихом теплого червоного вина

  • Кількість порцій: 8
  • Час приготування 1год. 30хв.

Інгредієнти

Тісто пісочне 400 Грамів
Цибуля-порей (біла і трохи світло – зеленої частини) 2 Стебла
Масло вершкове 2 Столові ложки
Велике яйце 2 Штуки
Яйце (жовток) 1 Штука
Вершки жирні 1/2 Склянки
Сметана 2 Столові ложки
Сир конте або грюєр третій 1/2 Склянки
Зелень (естрагон, базилік, цибуля – різанець) 1/4 Склянки
Сіль За смаком
Перець За смаком
Борошно (для присипки) За смаком
Сіль За смаком
Перець За смаком

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 0,8 см, викладіть тісто в прямокутну форму так, щоб кінці заходили за борті. Притисніть до дну і бортикам, зріжте зайве. Проколіть тісто виделкою, поставте в холодильник на 30 хвилин.
  3. Накрийте тісто папером для випічки, насипте зверху горох або квасоля, запікайте в духовці 20 хвилин до золотистого кольору. Видаліть квасоля і папір, запікайте ще 10 хвилин. Потім вийміть, дайте охолонути.
  4. Зменшіть нагрів духовки до 160 градусів. Цибуля-порей розріжте уздовж і промийте між кулями. Білу і світло-зелену частину нашаткуйте, обсмажте на вершкової маслі до якості. Дайте трохи охолонути.
  5. Яйця і жовток злегка збийте, додайте в миску з цибулею разом з вершками, сметаною, сиром, зеленню, посоліть, поперчіть, перемішайте.
  6. Викладіть начинку в основу пирога що встигло остигнути, ретельно розрівняйте. Запікайте в духовці 30-35 хвилин до красивої золотистої скоринки.

Голос Сокальщини на GoogleNews