Цікаво знати

Рецепти з різних видів капусти: савойська, цвітна, китайська та інші

Уявіть собі, що на землі існує більше 50 видів капусти. І від сили 5-7 різновидів ми пускаємо в справу, при цьому готуємо, в основному одне і теж: борщі, солянки, голубці, квасимо і маринуємо.

Рецепт салату з маринованою капустою по‑турецьки

від шеф-кухаря ресторану Eleven Явуза Ялвача

 

Рецепты из разных видов капусты: савойская, цветная, китайская и другие

Інгредієнти:

  • Маринована капуста — 100 г
  • Салат айсберг — 1 качан
  • Червоний солодкий перець — 1 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Помідор черрі — 5 шт.
  • Лимон — чверть
  • Рукола — пучок
  • Насіння граната — жменя

Для маринованої капусти:

  • Червонокачанна капуста — 1 головка
  • Сіль — 50 г

Для маринаду:

  • Червоний винний оцет — 150 мл
  • Червоне їй вино — 100 мл
  • Вода — 1 л
  • Цукор — 80 г
  • Перець чилі сушений — 1 шт.
  • Кориця — 1 паличка
  • Аніс — 1 шт.
  • Гвоздика — 3 шт.
  • Чорний перець горошком — 1 ч. л.

Для заправки:

  • Лимон — 1 шт.
  • Оливкова олія — 30 мл

Спосіб приготування:

Розріжте на дві половини салат айсберг. Червоний перець наріжте кружечками, огірок — слайсами, лимон — слайсами, помідори черрі розрізати на половинки. До овочів додайте готову мариновану капусту, руколу, жменю зерен граната. Заправте салат соком лимона і оливковим маслом.

 

Рецепт маринованої капусти

Для приготування маринованої капусти нашаткуйте її і помістіть в глибоку миску. Посипте сіллю і добре перемішайте. Залиште на 2 години. Змішайте в каструлі всі інгредієнти для маринаду. Доведіть до кипіння і перемішувати до розчинення цукру. Зніміть з вогню і остудіть. Викладіть капусту в банку і залийте холодним маринадом. Накрийте кришкою і поставте в прохолодне місце на 3 дня.

 

Рецепт савойської капусти-гриль з майонезом з тофу

від бренд-шефа ресторану «Черетто Море» Володимира Сидорова

 

Рецепты из разных видов капусты: савойская, цветная, китайская и другие

Інгредієнти:

  • Савойська капуста — ¼ качана
  • Олія оливкова — 50 мл
  • Сіль — щіпка

Для майонезу:

  • Сир тофу — 300 гр
  • Мигдаль — 50 гр
  • Соєвий соус — 2 ст. л
  • Часник — 1 зубчик
  • Червоний перець чилі — 1 шт.
  • Сік лайма — 2 ст. л
  • Кінза — малий. пучок
  • Оливкова олія — 2 ст. л

Для подачі:

  • Листя шпинату — маленький пучок

Спосіб приготування:

Капусту очистити від верхнього листя і розріжте на чотири частини. Відваріть на повільному вогні в підсоленій води протягом двох годин.
Обсмажте капусту на сковорідці з олією. Змішайте і подрібніть в блендері всі інгредієнти для майонезу.
Викладіть майонез на тарілку, зверху помістіть капусту і прикрасьте листям шпинату.

 

Салат коул-слоу по‑азійськи

Салат з пікантною заправкою з простих інгредієнтів.

 

Рецепты из разных видов капусты: савойская, цветная, китайская и другие

Інгредієнти:

  • Капуста китайська -1 штука
  • Перець чилі — 1 штука
  • Цибуля шалот — 1 штука
  • Морква — 2 штуки
  • М’яка м’ята — 1 пучок
  • Кунжут (насіння) — 1 столова ложка

Для заправки:

  • Оцет рисовий — 1 столова ложка
  • Сік лайма — 1 столова ложка
  • Соус рибний азіатський -1 їдальня ложка
  • Цукор коричневий-1 столова ложка
  • Олія кунжутна-1 столова ложка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Чилі очистіть, видаліть насіння і тонко наріжте. Підсушіть насіння кунжуту на сухій сковороді.

У невеликій мисці приготуйте заправку, змішавши рисовий оцет, сік лайма, рибний соус, коричневий цукор, сіль і нарізаний перець чилі.

Китайську капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці вузькими довгими смужками, викладіть в миску. Додайте нарізану цибулю і листочки м’яка яті, полийте заправкою і перемішайте. Залиште на 15 хвилин, потім знову перемішайте.

Додайте до салату насіння кунжуту і подавайте на стіл.

 

Рецепт каррі з цвітної капусти

Вегетаріанське блюдо з нутом і арахісовим маслом.

 

Рецепты из разных видов капусты: савойская, цветная, китайская и другие

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова (качан) -1 штука
  • Рис басматі — 1 стакан
  • Лайм — 2 штуки
  • Молоко кокосове — 400 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста середній -1 штука
  • Каррі порошок-1 чайна ложка
  • Арахісове масло — 60 г
  • Нут консервований — 400 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Спосіб приготування:

Цибуля нашаткуйте, капусту розберіть на суцвіття. Приготуйте рис по інструкції на упаковці. Лайми вимийте, обсушити, натріть цедру і вичавити 2 ст. л. соку.

У великому сотейнику доведіть до кипіння півсклянки кокосового молока і відразу додайте цибулю, каррі, щіпку солі, готуйте 5 хвилин, помішуючи.

Влийте арахісове масло, чверть склянки води і залишився кокосове молоко. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і викладіть цвітну капусту, консервований нут, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин. Зніміть з вогню, приправити сіллю і соком лайма.

Коли рис звариться, розпушіть його виделкою, посипте цедрою лайма і знову розпушіть. Подавайте каррі з рисом в глибоких порційних тарілках.

 

Капустяні оладки

Особливо смачними оладки виходять з молодої капусти.

 

Рецепты из разных видов капусты: савойская, цветная, китайская и другие

Інгредієнти:

  • Капуста молода (качан) — 1 штука
  • Морква — 1 штука
  • Яйце — 2 штуки
  • Борошно — 2 столові ложки
  • Крупа манна — 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Олія для смаження за смаком
  • Сметана за смаком
  • Зелень (за бажанням) за смаком

Спосіб приготування:

Видаливши качан, капусту натріть на крупній тертці, посоліть, пам ” ятайте руками і злийте сік. Поперчіть капусту, додайте яйця, терту на тертці моркву, борошно, манну крупу, перемішайте.

На розігрітій сковороді з соняшниковою олією обсмажуйте капустяні оладки як звичайні млинці — викладаючи масу ложкою; Смажте по 3-4 хвилини з двох сторін. Подавайте гарячими зі сметаною і нашаткованої зеленню.

В

Голос Сокальщини на GoogleNews