Телеведуча Тутта Ларсен часто робить це блюдо під час посту — така сімейна традиція. Кільця кальмара, звичайно, їжа не сама пісна, зате містить цінний білок і її обожнюють діти.
Хрусткі кільця кальмарів
Інгредієнти:
- 1 кг кальмарів
- 1 ч. л. цукру
- сіль
- перець
- 30 г кукурудзяного борошна
- 40 г манної крупи
- 150 г борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 500 г соняшникової олії для смаження
Соус:
- 1-2 столові ложки оливкової олії
- 1 зуб. часнику
- сіль
- перець
- ¼ Чайної ложки шафрану
- ½ Пластівців чилі
- 1 с. л. пісного майонезу
- сік з ½ лайма
Спосіб приготування:
Поріжте кальмарів на шматочки і покладіть їх у миску. Додайте цукор, сіль, перець і перемішайте. Поставте сковороду з соняшниковою олією на сильний вогонь.
У миску додати борошно, кукурудзяний крохмаль, манну крупу, кукурудзяне борошно, сіль і перемішати ложкою. Візьміть по одному кальмару за раз і умочіть його в борошно. Потім швидко опустіть у склянку з водою і знову в борошно. Кладемо їх порціями в гаряче масло й обсмажуємо протягом 1 хвилини.
Приготування соусу:
У ступку додати часник, сіль і розтирати, поки часник не стане пастою. Додайте сік лайма, дрібно нарізаний перець чилі, шафран, майонез, оливкова масло і добре перемішайте.
Подавати з скибочками лайма, базиліком, м’яка п’ятою і паприкою.
Приємного апетиту!