Поради

Чи можна зберігати суші? Як це правильно зробити?

Чи часто ми замислюємося над питанням: скільки часу можна зберігати суші? Напевно кожен попадав у такі ситуації, як, наприклад, доставка суші у Львові прибула вчасно, а гості затримуються. Чи може замовили великий сет, а впоратись з ним не змогли, і кілька смачних кусочків залишилося. Як правильно поступити у такому випадку? Чи можна зберігати цю страву?

Чи можна зберігати суші в холодильнику?

Якби це відбувалось у Японії, то на таке питання вам ніхто не відповів. Бо немає у японців такого поняття, як зберігання суші. Цю страву вони їдять тільки свіжою. І тільки у японському ресторані вам подадуть суші, виготовлені з теплого рису та охолодженої сирої риби. За усім процесом ви навіть можете самі спостерігати. І вже за чотири години після того, як роли приготували, вони будуть вважатися несвіжими.

В Україні суші готують переважно з риби, яка була заморожена або пройшла відповідну термічну обробку. Тому і допускають зберігання суші протягом деякого часу. Щоб визначитися з часом зберігання, потрібно звернути увагу на начинку ролів.

  • Начинка, яка містить креветки, мідії, вугор, слабосолений лосось, може зберігатися протягом доби.
  • Начинка з вмістом ікри – 12 годин.
  • Начинка з овочів, зелені, сирна – 2 доби.
  • Солодка начинка – 12 годин.
  • Запечені роли – 12 годин.

Перед тим, як відправляти роли на зберігання у холодильник, переконайтеся, що температура всередині складає +3 – 5°. Щоб рис не набрав запах інших продуктів у холодильнику, використовуйте харчову плівку. Можна навіть зверху додатково накрити фарфоровою тарілкою. Не можна зберігати суші у морозильній камері. Так вони втратять свій смак. До того ж існує велика небезпека спровокувати у такий спосіб розмноження бактерій, які можуть викликати кишкові розлади.

Скільки часу можна зберігати суші при кімнатній температурі?

Якщо так складаються обставини, що потрібно суші деякий час тримати поза холодильником, можливо ви чекаєте на гостей, то тут теж є свої часові рамки. І залежать вони від наступних факторів.

  • Якщо роли приготовані з сирою рибою, то потрібно їх з’їсти майже одразу, протягом одного часу.
  • Якщо страва містить вершковий сир, то час зберігання становить дві години.

При зберіганні без холодильника не потрібно суші накривати харчовою плівкою – це спровокує швидкий розвиток бактерій. Також уникайте потрапляння на страву прямих сонячних променів. Знайдіть десь темне, прохолодне місце. Час зберігання – не більше 4 годин.
Отже, висновок такий – зберігати суші не найкраща ідея. Допускається тільки у разі форс мажору. Замовляйте завжди свіжі суші у ресторанах, які дотримуються всіх вимог безпечного приготування. Таким закладом є Monosushi.

Голос Сокальщини на GoogleNews