Поради

Цікаві факти про японські суші

Страва японської кухні – суші – стала дуже популярною по всьому світу. Їх є багато видів і всі надзвичайно смачні. Все більше людей замовляють цю страву на різні святкові події, на робочий обід, на романтичну вечерю тощо. Доставка https://sushi-pizza39.com.ua/sushii/ у Тернополі пропонує величезний вибір японських страв, які готуються виключно зі свіжих перевірених інгредієнтів. 

Суші: користь для здоров’я

Суші та роли не лише дуже смачні, але й корисні для організму людини. Вони не мають багато калорій, але являються повноцінною стравою. 

  • Морепродукти корисні і необхідні організму в будь-якому вигляді. Вони багато на фосфор, омегу, кальцій, білок та вітаміни. А в сушах це основний компонент.
  • Жирні кислоти, які знаходяться в морепродуктах, врегульовують обмін речовин та робочу травної системи.
  • Риба наповнює організм важливим Вітаміном В, який відповідає за метаболізм та нормальну роботу нервової системи.
  • Морепродукти також покращують роботу серцево-судинної системи і зводять до мінімуму можливі захворювання.
  • Васабі також має свою корисну дію. Цей компонент має чудові антибактеріальні властивості.
  • Імбир зміцнює імунітет і підвищує стійкість до різних вірусів та бактерій.
  • Рис покращує роботу усіх органів травлення, втамовує голод.

Усі інгредієнти, які використовуються в популярній японській страві, повністю корисні для організму. Це ідеальне поєднання жирів, вуглеводів, білків та вітамінів. Суші – це цілком збалансована страва і підходить навіть тим, хто ретельно слідкує за вагою.

Цікаві факти про суші

Відома на весь світ страва суші зібрала навколо себе багато цікавих фактів, про які не всі знають. Поціновувачам японської кухні точно буде цікаво ознайомитись із кількома з них:

  • Україна почала відкривати японські ресторани ще на початку 20 століття. Тоді про них знали лише багаті люди, які належали до еліти.
  • В Японії жінкам заборонено готувати суші. Це зумовлено тим, що у них вища температура тіла, а це погано впливає на смак страви.
  • Японці не відвідують суші-бари в містах, які знаходяться далеко від моря. Вважається, що страва там не буде досконалою.
  • Імбир, який подають до суш, має зовсім не такий колір. Для досягнення рожевого кольору використовують барвник. Та сама історія з ікрою летючої риби.
  • У Японії сушисти опановують професію аж 5 років і два з них вони вчаться варити рис.

Японці роблять суші по спеціальних рецептах та технологіях, само тому вони сильно відрізняються від тих, які пропонують в Україні. Але у нас також можна спробувати смачні роли за доступною ціною.

Голос Сокальщини на GoogleNews