Стислий огляд подій

9000 подарунків прибули на Львівщину з Німеччини

Напередодні свята Св. Миколая діти із сімей, які опинились в складних життєвих обставинах отримають подарунки. Їх передали в межах реалізації соціального проєкту «Різдвяний конвой». Загальна кількість подарунків склала 9 тисяч.

Проєкт реалізовують представники Freunde helfen Konvoi Dresden «WPK Weihnachtspäckchenkonvoi gGmbH» з Німеччини у партнерстві з громадською організацією «Народна самооборона Львівщини» та громадською організацією Lviv International Rotary Club.

Подарунки отримають такі організації:

  • Львівська обласна громадська організація «Спілка багатодітних сімей Львівщини «Щаслива родина» – 1000 подарунків;
  • ГО «Центр допомоги сім’ям учасників АТО» – 2000 подарунків;
  • Яворівська районна державна адміністрація – 497 подарунків;
  • Дрогобицька райдержадміністрація – 511 подарунків;
  • Золочівська райдержадміністрація – 398 подарунків;
  • Львівська райдержадміністрація – 2706 подарунків;
  • Самбірська райдержадміністрація – 565 подарунків;
  • Стрийська райдержадміністрація – 778 подарунків;
  • Червоноградська райдержадміністрація – 545 подарунків.

Принагідно зазначаємо, що у 2021 році робочою групою з питань гуманітарної допомоги при обласній державній адміністрації прийнято рішення про визнання 37 вантажів гуманітарною допомогою загальною вагою 62,99 тонни та передані у власність 46 легкових автомобілів, визнаних гуманітарною допомогою особам з інвалідністю, які були забезпечені ними та користувалися понад 10 років, 36 автомобілів членам сімей померлих осіб з інвалідністю.

Змінами до Закону України “Про гуманітарну допомогу” щодо оперативності прийняття рішень» прийнятими 21.09.2021, передбачено, що місцеві адміністрації тепер мають право приймати рішення щодо визнання гуманітарною допомогою для отримувачів та набувачів, місцеперебування яких визначено на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці:

  1. легкових автомобілів для забезпечення ними осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, які перебувають на обліку для їх отримання, та транспортних засобів спеціального і спеціалізованого призначення (крім таксі та автомобілів інкасації) для забезпечення ними підприємств, установ та організацій, що утримуються коштами  бюджетів, уповноважених ними державних установ та органів місцевого самоврядування;
  2. вантажів вагою до 5 тонн,  а також вантажів вагою до 22 тонн, якщо вони складаються виключно з товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів епідемій, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів України, або призначених для подолання інших надзвичайних ситуацій, визначених частиною четвертою статті 5 Закону України «Про гуманітарну допомогу».

«Різдвяний конвой»: 9000 подарунків прибули на Львівщину з Німеччини

Голос Сокальщини на GoogleNews