Влада працює

На Львівщині погоджено новий проект програми “Мікропроекти 2018”

У четвер 5 жовтня, постійна комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради розглянула та погодила проект Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку  у Львівській області на 2017-2020 роки.

Відповідну концепцію представив заступник керуючого справами Іван Собко. В основному новації стосуються таких розділів програми як реєстрація заявок, їх оцінка та звіт щодо реалізованих проектів.

«Успіх будь-якої обласної програми, особливо тієї, яка містить конкурсну складову в основному залежить від чітких критеріїв та механізмів її реалізації, – зазначив Іван Собко. – Ми у своїй роботі хочемо продемонструвати зрозумілі та логічні управлінські рішення, щоб конкурсанти завчасно могли приготувати свої пропозиції та успішно їх реалізувати у наступному році. Секретаріат Конкурсної ради спільно з депутатами обласної ради, експертами, громадськістю виконали основні прохання конкурсантів 2016-17 років в частині спрощення подачі заявки, зменшення навантаження на небюджетний внесок (зменшено відсотковий поріг), враховано індекс податкоспроможності територій та інші нововведення, які запрацюють уже згодом».

Погоджений  профільною  комісією проект програми буде винесено на розгляд депутатського корпусу наприкінці жовтня. Відтак впродовж листопада відділ з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та ЗЕЗ облради проводитиме відповідні навчання для потенційних конкурсантів. Після цього, відповідно до прийнятих рішень Конкурсної ради, буде оголошено про старт конкурсу та його умови.
Погоджено новий проект програми "Мікропроекти 2018"

З презентацією програми можна ознайомитися тут.

Варто зауважити, що Сокальський район, станом на 4 вересня, завершив 41 об’єкт-проект, що становить 82% проектів переможців у 2017 році.

Голос Сокальщини на GoogleNews