Здоров'я

Важливі факти про гліцин

Гліцин – улюблена амінокислота офісних працівників, студентів, спортсменів і звичайних людей, що стежать за здоров’ям. Описані властивості гліцину включають величезний спектр дії, який привертає бажаючих тимчасово посилити концентрацію уваги, підвищити працездатність і стресостійкість. Завдяки бюджетної вартості цієї недорогий амінокислоти купити її схиляються люди в періоди високих фізичних і психічних навантажень для вживання в якості доступною і ефективною біодобавки.

Що таке гліцин і як він працює

Гліцин призначений для зниження швидкості передачі інформації в мозку, тому його називають гальмівним медіатором, що обмежує активність нейронів. Разом з цим гліцин – речовина, що входить до складу білкових молекул всього організму. Він надходить в тіло разом з їжею і міститься в молочних продуктах, м’ясі, знакових, бобових, фруктах. Ці продукти дозволяють отримати гліцин в дозі від 1 г / добу, коли як легкий седативний (заспокійливий) ефект, заради якого його і приймають, можна помітити тільки при збільшенні дози хоча б в 2-3 рази.

Продається описувана амінокислота в аптеках, купити її можна без рецепта і приймати для отримання наступних результатів:

  • для нормалізації психологічного стану (усуває легкі симптоми депресії, тривоги і стресу, як наслідок – підвищує соціальну адаптацію);
  • допомагає боротися з мігренню;
  • сприяє поліпшенню запам’ятовування нової інформації;
  • регулює якість сну;
  • покращує концентрацію.

Які ефекти можна очікувати при систематичному прийомі гліцину

Дану амінокислоту купити в аптеці в Києві можна для захисту від перенапруги, особливо при частому порушенні центральної нервової системи. Причиною цього стають:

  • зовнішні агресивні фактори (складні життєві обставини, велике фізичне навантаження);
  • незрілість мозку (наприклад, у немовлят);
  • ослаблення нейронних зв’язків (у літніх людей);
  • різні захворювання (в деяких випадках відзначається поліпшення стану у хворих на шизофренію і епілепсію).

Цікаве про Гліцин

Назва речовини в перекладі з грецького означає «солодкий». У харчовій промисловості гліцин називають харчовою добавкою Е640 і використовують в якості модифікатора смаку і аромату.

Існує думка, що гліцином неможливо отруїтися, хоча лікарі встановили точну добову норму речовини, необхідну для нормальної роботи мозку і нервової системи – 1-3 м На практиці одночасне вживання навіть 45 г амінокислоти не викликало ніяких видимих ​​ознак отруєння. При настільки великій дозі відчувається втома і сонливість, яка, однак, не заважає роботі ще протягом 2-3 годин.

Одночасне вживання гліцину в дозі більше 10 г може знизити температуру тіла (на 0,5⁰), артеріальний тиск, полегшує засинання і зменшує кількість годин, необхідних для сну.

Придбати цю поширену амінокислоту в Києві і інших містах вирішуються і для прийому в складі комплексної терапії при алкогольному або наркотичному отруєнні.

Голос Сокальщини на GoogleNews