Головна / Цікаво знати / Розлив рідких продуктів: як це відбувається насправді

Розлив рідких продуктів: як це відбувається насправді

Розлив будь-якого рідкого продукту у наш час – процес майже повністю автоматизований. І чим масштабніше підприємство, тим менше операцій на ньому робиться вручну. Завдяки цьому розлив можливий в дійсно серйозних об’ємах. Правильно налаштована лінія, складена із високотехнологічного обладнання, може видавати продуктивність на рівні 10-12 тисяч пляшок за годину. У цій статті ми розглянемо головні складові типової лінії розливу, а також сам процес її роботи.

Яке обладнання є необхіднім для ефективної лінії розливу

Лінія розливу може складатися із різного набору механізмів, все залежить від того, наскільки вона буде автоматизованою. Загалом стандартний набір виглядає наступним чином:

  • Механізми що готовлять рідину до використання;
  • Купажна техніка;
  • Обладнання для видуву тари (необхідне лише при використанні пластикових пляшок, скляні зазвичай відразу готові для використання);
  • Дискретний дозатор (іноді використовується ваговий);
  • Техніка для закупорки тари;
  • Етикувальна машина (наліплює етикетки);
  • Механізм для формування групової упаковки (зазвичай використовується при великих об’ємах).

Як проводиться розлив рідких продуктів

Зазвичай лінія розливу працює за таким алгоритмом:

  1. Спочатку йде етап підготовки тари. У разі використання пластикових пляшок, їх пропускають через видувний прилад. Для скляних бутлів це робити не потрібно. Якщо тара неідеально чиста (а так переважно й буває), то її миють за допомогою спеціального обладнання. У результаті, к наповненню допускаються лише абсолютно чисті пляшки, без вм’ятин та пошкоджень.
  2. Наступний етап – дозування. За допомогою дискретного або вагового дозатора пляшка наповнюється до заздалегідь встановленого рівня. Головна різниця між ваговим та дискретним обладнанням – цільовий тип рідини. У першому випадку можна розливати хімічні рідини, а у другому – ні. В Україні виготовленням якісних дозаторів займається компанія ФлексМаш.
  3. Після наповнення пляшка закупорюється. Для цього також застосовується спеціальна техніка. Вона працює майже в автоматичному режимі, власноручно треба лише оновлювати запас кришок.
  4. На цьому етапі на тару наклеюється етикетка. Етикувальні машини можуть бути як автомат, так і напівавтомат.
  5. В кінці продукція об’єднується в групові упаковки, зазвичай по 6 пляшок.

Підсумки

Організація високопродуктивної лінії розливу потребує якісної техніки, спеціально налаштованого приміщення та з розумом відрегульованого робочого процесу. Враховуючи високу вартість необхідної техніки, підбирати та встановлювати її краще за допомогою спеціалістів.

Голос Сокальщини на GoogleNews

Залишити відповідь

Ваша поштова адреса не опублікується. Необхідні поля позначено *

*

1 × three =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

закрити

Ми виявили що ви користуєтеся Ad Blocker!

Для того щоб ми були незалежними потрібно так мало - відображати рекламу!