
Львівська область активно працює над впровадженням органічних продуктів у шкільне харчування.
Про це йшлося під час міжвідомчої наради під головуванням заступника голови Львівської ОДА Олександра Кулепіна. Участь в обговоренні взяли близько 100 представників різних департаментів, освітніх закладів та агровиробників. «Для Львівської області якісне харчування дітей – це не лише питання турботи про здоров’я, а й стратегічне завдання розвитку регіону. Воно має кілька вимірів: інвестиція у здоров’я дітей, що формує звички на все життя, підтримка місцевої економіки, розвиток фермерства, створення робочих місць, європейський вектор», — наголосив Олександр Кулепін.
Проєкт «Покращення доступу до місцевих харчових продуктів» реалізується у партнерстві з французьким регіоном Нова Аквітанія. «Французький регіон Нова Аквітанія вже багато років підтримує розвиток органічного сектору, тісно співпрацюючи з професійними організаціями», — зазначила Олена Дейнеко, голова громадської спілки «Органічна ініціатива».
Олександр Кулепін підкреслив, що досвід французьких партнерів доводить ефективність органічної їжі у школах. Проєкт є прикладом міжнародної солідарності та обміну досвідом. У 2024–2025 навчальному році безкоштовним харчуванням на Львівщині охопили близько 61 000 учнів. Проте пропозиція органічної продукції залишається обмеженою. Наступний крок – чіткий план впровадження органічних продуктів у шкільне харчування.