Від початку впровадження на території країни карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19, з метою недопущення в області підняття цін, голова Львівської ОДА Максим Козицький спільно із територіальним відділенням Антимонопольного комітету та Головним управлінням статистики у Львівській області здійснювали щоденний моніторинг цін на продовольчі товари.
Завдяки налагодженому діалогу влади, всіх відповідальних структур, а також соціально відповідального бізнесу, підприємців на території Львівської області вдалось досягнути здешевлення цін на продукти.
Зокрема, на майже 5% здешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина. Окрім того, 16,7% в ціні втратила олія соняшникова, 15,5% – молоко.
Також менш дорогими стали овочі: морква подешевшала на більш як половину, капуста білокачанна – на 20,2%, на 12% подешевшали буряк та цибуля.
Відтак, у порівнянні із кінцем березня зниження вартості борщового набору становить 10,6%, вартість м’ясо-молочного набору знизилась на 3,5%, а вартість нафтопродуктів знизилась на 4,3%.
Максим Козицький наголошує на недопустимості підняття ціни на товари у такій ситуації, яка сьогодні є в Україні, а також дякує тим підприємцям, які відгукнулися на заклики Львівської обласної державної адміністрації та дослухалися до рекомендацій.
Зазначимо, що щоденний моніторинг цін на продовольчі товари здійснюватимуть і надалі.