Цікаво знати

Столовий виноград: найсмачніші сорти

Чому саме столовий сорт? Він не тільки виглядає чудово, але ще й має шикарними смаковими характеристиками. Самі поди вживають без додаткової обробки, вони в більшості випадків прекрасно переносять транспортування і містять зовсім невелика кількість насіння.

Столові сорти, які полюбилися мільйонам

  • Аркадія. Вид є результатом успішного схрещування Кардинала і Молдови. Найбільші грона можуть досягати ваги в 2 кг. Рослина відома своєю морозостійкістю і імунітетом від найпоширеніших захворювань. Зазначений столовий виноград має солодкий смак з мускатними нотками, а сам сорт швидко дозріває, будучи одним з перших в плані готовності до збору врожаю. По можливості слід контролювати рівень вологості грунту, адже надмірний полив може привести до розтріскування плодів;
  • В захваті. Сорт витримує зниження температури до 26 градусів нижче нуля. Ягідки щільні, досить великі, а шкурка тонка з невеликим нальотом, який за відчуттями нагадує воскової. Високий імунітет дозволяє не обробляти рослину від мілдью і грибкових захворювань, але від філоксери захистити не завадило б. Плоди зберігають свій вигляд і соковитість, навіть висячи на гілках протягом 1,5 місяця після повного дозрівання;
  • Кишмиш білий. Десертний вид так полюбився багатьом з-за дуже маленьких кісточок, які практично не відчуваються під час вживання ягід. Виноград солодкий, без краплі терпкості, відрізняється високою соковитістю і дуже маленькими ягідками, яких на 1 грона може бути величезна кількість. Через тонкої шкірки виноград довго не висить на гілках, а транспортувати його треба з особливою обережністю;
  • Кеша. Вважається вдосконаленим варіантом Захоплення, який має прекрасні кистями і трохи зміненим смаком (тепер в ньому з’явилися нотки кислинки). Кеша легко транспортується і стійко переносить навіть найлютіші морози. Висаджувати рослину краще в родючий грунт на сонячному місці без особливих протягів. Періодично потрібно підгодовувати виноград, обрізати занадто густі грона і помірно поливати;
  • Лора. Зазначений сорт вважається бурштиновим і неймовірно солодким, більш того, дозріває він досить рано. За рівнем врожайності Лора вважається одним з рекордсменів, адже в деяких випадках вага одного грона досягав 2,6 кг. Варіант є ідеальним для початківців виноградарів, які хочуть спробувати свої сили в цій справі, тому що рослина морозостійка і не піддається більшості поширених хвороб.

Голос Сокальщини на GoogleNews