Духовне життя

У Львові розпочався Тиждень молитов за єдність християн

Сьогодні, 17 січня, у Львові розпочинається Тиждень молитов за єдність християн – 2022. Відтак, о 19.00 год. в Парафії св.Йоана Павла ІІ (вул.Стрийська 6, Сокільники) відбудеться екуменічний молебень, під час якого римо- і греко-католики, православні та протестанти почергово прочитають молитви згідно зі своєю традицією і скажуть проповіді на тему, яка супроводжує цьогорічний Тиждень, – «Усі ми прибули поклонитись Христу».

Сьогодні у Львові розпочинається Тиждень молитов за єдність християн – 2022

«Всередині січня у більшості країн світу християни різних конфесій і традицій – протестанти, католики, православні – збираються на спільні молитви, щоб свідчити про прагнення повної, а також і видимої, єдності християн. Зустрічі духовних осіб і вірних, активна участь в спільних молитвах у  храмах різних конфесій провадить до взаємного пізнавання. Св. Йоан Павло ІІ, котрий обрав єдність усіх учнів Христа за мету свого папського служіння, сказав, що «не достатньо толерували один одного, вони мають любити один одного», – зазначив настоятель римо-католицької парафії св. Йоана Павла ІІ  о.Григорій Драус.

Символом Тижня Молитов про єдність християн – 2022 у Львові є стіна з 7 дверима. «Сім – це символ досконалості, може вказувати, що християни різними дорогами доходять до пізнавання Христа і  різнобарвними традиціями поклоняються єдиному Господу. «Усі ми побачили Його зірку на сході і прибули поклонитися Йому». Не треба бути зосередженим на дверях, яке є місцем переходу, а на тому, що є за дверима, до кого іде людина. Ці двері, які символізують різні дороги, ведуть до однієї мети – до Ісуса Христа», – зазначив о.Григорій Драус..

У програмі Тижня молитов – різдвяний концерт «Noel», а також молитви у Латинській катедрі.

«Особливо урочистими будуть молитви в Латинській катедрі, адже щороку до них долучаються єпископи римо-католицької, греко-католицької і православних Церков, священники з Вірменського собору, а також  пастор і хор з Євангельскої Церкви. Відбудеться співаний молебень про єдність за східною традицією, а архієпископ Мечислав Мокшицький очолить концелебровану св.Месу. Також відбудеться спільна читана молитва про єдність перед іконою Матері Божої Ласкавої, Гарної Зірки міста Львова.  Після цього пастор та хор з Євангельської Церкви «Віфезла» проведе служіння: співи і проповідь.

На завершення Тижня знову буде молитва в Парафії св.Йоана Павла ІІ за участю молоді зі Львова і інших міст України, котра приїде  на «Weekend Taize». До молитви за канонами Taize запрошені медики і родичі хворих на Covid та ті, хто одужали. В ситуації хвороби і загрози смерті стираються кордони між конфесіями. В служінні хворим, як в медичному, так і в капеланському сенсі, найважливішою є людина, а не її релігійні погляди», – додав о.Григорій Драус..

Програма Тижня Молитов про єдність християн – 2022 у Львові

17січня, 19:00 – Римо-католицька Парафія св.Йоана Павла ІІ, вул.Стрийська 6, Сокільники, Інавгурація,  Екуменічні молитви римо- і греко – католиків, православних і протестантів, ведучий гість – Євангельска Церква «Гефсиманія».

21 січня,19:00 – Центр Довженка, пр.Червоної Калини 81, різдвяний концерт «Noel» – за участі християнських музикантів різних конфесій (зі Львова, Хмельницького, Одеси і Києва).

25 січня, 17:30 – Латинська катедра, пл.Катедральна 1, участь візьмуть католицькі і православні єпископи,  Молебень за східною традицією, Свята Меса концелебрована, яку очолить архієпископ Мечислав Мокшицький, спільна молитва перед іконою Матері Божої Ласкавої, служіння Євангельскої Церкви «Віфезда».

28 січня – Римо-католицька Парафія св.Йоана Павла ІІ, вул. Стрийська 6, Сокільники, молитва за канонами Taize з молоддю, котра прибула з різних міст, за участю медиків і родичів хворих на Covid.

Голос Сокальщини на GoogleNews