Стаціонарний блендер – електричний прилад, який використовується для змішування, подрібнення, емульгування продуктів харчування. Підходить для побутового та професійного застосування.
Відмінності професійного блендера
Блендери JTC OmniBlend V мають потужність 1,2 кВт
Професійний стаціонарний блендер відрізняється:
- більш високою потужністю (не менше 1 кВт);
- збільшеною швидкістю обертання лез (понад 30000 об / хв);
- високоякісними удароміцними матеріалами.
Пристрій стаціонарного блендера
Основні елементи конструкції:
- ємність з обертовими ножами;
- підставка з електродвигуном.
Що можна готувати в блендері?
Стаціонарний блендер підходить для приготування:
- смузі і коктейлів;
- соусів;
- десертів;
- пюре;
- замішування тіста.
Професійні блендерах з високою потужністю також можна подрібнювати горіхи і колоти лід.
Перед приготуванням зелених соусів рекомендуємо прибрати зайву вологу з листя за допомогою сушарки для зелені – normak.com.ua/sushki-dlya-zeleni.
Особливості різних матеріалів
У виготовленні блендерів найчастіше використовуються:
- для чаші – скло, нержавіюча сталь, трітан, полікарбонат або інший ударостійкий пластик;
для корпусу – метал і пластик.
Чаші зі скла, в порівнянні з пластиковими, – важче і більш тендітні. Але вони не вбирають запах і не фарбуються після контакту з різними продуктами. Сучасні варіанти пластикових чаш – практичні, нехрупкій і легко відмиваються від забруднень.
Ніж для блендера JTC з 4 лопатями
леза
Леза в професійних блендерах можуть містити різну кількість лопатей (2, 4 і більше). Якщо лопаті знаходяться в різних площинах, такий ніж дозволяє подрібнювати інгредієнти швидше.
У деяких моделях леза – знімні. Їх можна самостійно замінити. У таких блендерах обов’язково є ущільнювальна прокладка, яка запобігає витоку вмісту.
Чаша професійного блендера
Найпоширеніша форма чаші стаціонарного блендера – глечик. Розширення в верхній частині забезпечує ефективне змішування продуктів. Чаша також може бути виконана у формі склянки.
Додатково ємність може містити градуювання і носик для зручного переливання.
Місткість чаші знаходиться в межах 0,3 л – 2 л.
Режими і кількість швидкостей
Сучасні блендери надають можливість перемикання швидкостей. Управління здійснюється за допомогою ручки, що обертається або кнопок. Деякі моделі мають запрограмований таймер.
Додаткові функції (є не у всіх моделях) – турборежим і імпульсний режим.
Турборежим моментально запускає максимальну швидкість обертання ножів. Цей режим потрібен для швидкої і рівномірної переробки продуктів.
Імпульсний режим необхідний при подрібненні льоду, горіхів і інших твердих інгредієнтів. Він дозволяє оцінювати ступінь подрібнення продуктів під час періодичних зупинок.