Стислий огляд подій

1520 кисневих концентраторів закупили для закладів охорони здоров’я області

Закладам охорони здоров’я області, що надають первинну медичну допомогу, за цільові кошти з державного бюджету для обласного в сумі 44 млн грн закуплено 1520 кисневих концентраторів. Придбані кисневі концентратори забезпечать лікування понад двох тисяч хворих на COVID-19, які потребують періодичної кисневої підтримки.

Минулого року на забезпечення подачі кисню до медичних закладів Львівщина отримала з державного бюджету 106 млн грн, що дало можливість забезпечити подачу кисню до понад 80 відсотків ліжкового фонду.

Окрім цього, в квітні поточного року в Центрі легеневого здоров’я введено в експлуатацію нову кисневу станцію на повне кисневе забезпечення усіх ліжок, розгорнутих для лікування ковідних хворих. Реконструкцію кисневої мережі та придбання сучасного кисневого обладнання здійснено за кошти обласного бюджету та субвенції з державного бюджету.

«В умовах стрімкого поширення вірусу, збільшення потреби у госпіталізації хворих, медичні заклади області, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID-19, готові до прийому пацієнтів. На разі ковідні стаціонари працюють у 9 лікарнях, ще 5 медзакладів – у запасі, проте в разі ускладнення епідситуації також прийматимуть пацієнтів з ковідом» , – зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван Собко.

Голос Сокальщини на GoogleNews